Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A tájékoztató témája az április 6-i országgyűlési választás és a város közbiztonsága volt.

Hasonló tartalmaink:

Február 17-én vehették át az ajánlóíveket az országgyűlési választásokon jelöltként részt venni kívánó személyek, köztük dr. Aradszki András is, a Fidesz-KDNP jelöltje. Mint arról már beszámoltunk, ő másnap, február 18-án le is adta az íveket a választási irodán: az előírt 500 helyett 3200 aláírást. Mint megtudtuk, eddig ő az egyetlen jelölt Érden, aki leadta az ajánlóíveket. T. Mészáros András polgármester a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy dr. Aradszki Andráson kívül több mint húszan kérték ki az íveket, így az áprilisi választásokon sok jelöltre számíthatunk.

Az, hogy Magyarország mellett Érd is jobban teljesít, a javuló közbiztonságnak is köszönhető – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: az elmúlt ciklusban több mint 100 millió Ft-ot költött az önkormányzat ennek javítása érdekében.

Ez magával vonja azt, hogy a településeknek az elvi felelősségen túl bizonyos tekintetben anyagi felelősséget is kell viselni, hogy ez így működhessen a későbbiekben is – tette hozzá a polgármester.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a rendőrséget. Az idei évben 2 millió Ft-tal többet különítettek el a költségvetésben a közbiztonság javítására és a közeljövőben egy terepjárót is vásárol az önkormányzat a rendőrség részére. A polgármester kitért arra is, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Belügyminisztériummal az érdi rendőrkapitányság új, a jelenleginél sokkal korszerűbb épületének megépítése ügyében.

Címkék