Négy arany- és négy bronzérem: a hétvégi rangsorversenyek mérlege.

Hasonló tartalmaink:

Kertvárosban a Szerb Antal Gimnázium „patinás” épületének tornatermében, február 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap került megrendezésre a diák I. és kadet korcsoportok kötöttfogású rangsorversenye. Váncza Ivett a kaposvári junior női szabadfogású versenyen képviselte az érdi birkózást.

Változatos, izgalmas mérkőzéseken – melyeket néhányszor most az utolsó másodpercekben sikerült a saját javunkra fordítani – négy aranyérmet, négy bronzérmet és három ötödik helyet, valamint a kadet csapatok közötti pontversenyben megszerzett második helyet könyvelhettünk el a versenyek végén. A tét a diák korcsoportban az országos bajnokságon való részvétel joga, a junior és kadet korcsoportokban a válogatottság megszerzése a világversenyekre.

Kaposvár:

Váncza Ivett – Dénes Mercédesz távollétében – 48 kg-ban méltóan helyt állt a juniorok között és a dobogó legfelső fokát foglalta el a verseny végén, az aranyéremért technikai tussal győzte le a kecskeméti Baracsi Zitát.

birko Kap

Kertváros:

Szombaton a közel kétszáz fős mezőnyben a diákok mérkőzései zajlottak. Technikailag a fejlődés egyre jobban kibontakozik, ha erőnlétben is így sikerül javulnunk, az érmek száma szaporodhat és fényesedhet.

46 kg-ban Mezei Dominik III.

50 kg-ban Végh Artúr III., Mezei Dárius V.

85 kg-ban Bedőházy Zsolt III.

Vasárnap a kadetjeink léptek szőnyegre a második kötöttfogású válogató versenyen.

42 kg-ban Váncza Pisti három győzelemmel megszerezte az első helyet, így nagy valószínűséggel a címeres mez viselésének jogát is.

50 kg-ban három érdi birkózó is mérlegelt. Kovács Bence a csoportmérkőzések során visszavágott a dorogi Lévainak, a múltkori fricskáért, a döntőben a Vasas versenyzőjét Ferenc Gábort győzte le 0-4-ről fordítva 8-6-ra, így a következő versenyen dől el a véglegesen a válogatottsága. Buzás Patrik a harmadik helyet, Nagy Krisztián a pontszerző V. helyet szerezte meg.

85 kg-ban Száraz Peti a pontszerző, V. helyet érte el.

birkokadet

100 kg-ban Lajsz Dominik egy súlycsoporttal feljebb indult és állt a dobogó legfelső fokára, ezúttal is a három nagyszerű győzelme után.

képek forrása birkozoszov.hu

Címkék