Az Egrokorr Zrt. a 48 millió forint összköltségű fejlesztés során dissolver és töltőgép beszerzést hajtott végre. A festékipari cég közel 17 millió forint támogatást nyert el a projekthez az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírásán – adta hírül az EU pályázati portál.

Hasonló tartalmaink:

A projekt célja az energiafelhasználás csökkentése, illetve környezetkímélőbb technológiák alkalmazása volt, legfőbb környezetvédelmi, egészségügyi és tűzvédelmi célként pedig az illékony szerves vegyületek (oldószerek) kibocsátásának csökkentése.

A fejlesztés keretében beszerzett automata töltőgép 60%-ban oldja meg a lakossági kiszereléseket, és jelentősen csökkenti a káros-anyag kibocsátást. Korábban kiszerelő-segédmunkások kézzel végezték a lakossági kiszerelést, ami költséges, lassú és pontatlan volt a dolgozók magas kitettsége mellett.

A folyékonyfesték-gyártás első fázisa a bekeverés, ezért a vállalkozás számára fontos volt az elavult, TVK gyorskeverőit korszerűbb, Profarb típusú gyorskeverőkre cserélni. A két keverő egyike robbanás-biztos, a másik a vizes bázisú festékek gyártásához szükséges. Az új keverőkkel szintén jelentős energia felhasználás csökkenést tud a cég elérni.

Az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírásán 16.914.409 forint vissza nem térítendő támogatást elnyert, 48.326. 883 forint összköltségű eszközfejlesztés 2011. november 16-án vette kezdetét és 2013. augusztus 30-án zárult.

Címkék