Rendőri ellenőrzés a kerékpárosok, motorosok védelmében

Az Érdi Rendőrkapitányság a napokban kezdi meg azt a fokozott ellenőrzés-sorozatát, amely elsősorban a kétkerekű járműveken közlekedők védelmét szolgálja. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy fontos a motorok és kerékpárok műszaki állapotának ellenőrzése használat előtt.

Hasonló tartalmaink:

 

Az enyhe tél és a korai tavasz kapcsán a rendőrség tapasztalata, hogy jóval több a közlekedési baleset, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Kürti István közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta, hogy az év első hónapjában már 66 baleset történt az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

vlcsnap-2014-04-01-19h46m13s151

Fontos, hogy a balesetek elkerülése érdekében a motorosok és a kerékpárosok a szabályokat betartva közlekedjenek, és elindulás előtt ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát, mert a  balesetek bekövetkezésének okozói általában a kerékpárosok vagy a motorosok. Az ilyen típusú balesetek elkerülése érdekében az Érdi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzéseket tart a gyalogosok körében is.

 

Would you like to replay the video?

 

Mivel a gyorshajtásból adódó közlekedési balesetek is jellemzőek, így a rendőrség áprilistól nagyobb óraszámban hajt végre sebesség-ellenőrzést.

 

vlcsnap-2014-04-01-19h46m03s54

Címkék