Újabb tárgyalást tartottak délelőtt a tököli repülőtér átminősítése kapcsán indított perben. Az Élhető Környezetünkért Egyesület által kezdeményezett eljárás célja, hogy megakadályozza a repülőtér vonzáskörzetében élő közel 100 ezer ember életminőségének a romlását.

Hasonló tartalmaink:

 

A tököli repülőtér az 1940-es évektől kezdve közel hatvan éven át katonai reptérként működött, így 2002-es bezárásakor a helyi és környékbeli lakosság megkönnyebbülhetett, hiszen egy folyamatos zajjal és környezetszennyezéssel járó tevékenységet számoltak fel ezzel. A repülőteret 2004-ban indították újra, amely azóta nemcsak a helyi lakosságnak, hanem a környező településeken élőknek, így az érdieknek is komoly gondot okoz. A civileket tömörítő Élhető Környezetünkért Egyesület több település lakosságát képviseli a jelenleg is tartó perben, amely a 2010-ben lefolytatott átminősítési eljárás kapcsán indult.

A per ezúttal sem zárult le. Az egyesület bízik abban, hogy a bíróság az érvek figyelembe vételével egy új eljárásra kötelezi az első fokon eljáró hatóságot. Szabó Sándor hozzátette, hogy az környezetvédelmi uniós előírások alapján is ez lenne indokolt.

A tárgyaláson döntés nem született, a bíró elmondása szerint július 14-én kerül sor ítélethirdetésre az ügyben.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék