Köztisztviselők napja

Július 1-e 1997 óta a köztisztviselők napja, mely munkaszüneti nap a köztisztviselők számára. Városunkban tegnap rendezték meg az ebből az alkalomból tartott ünnepséget, melynek keretén belül átadták az év köztisztviselője díjat, valamint ketten jegyzői dicséretben is részesültek.

 

 

Támogatás a kórházaknak

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak – jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában. Zombor Gábor elmondta azt is, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségügyi dolgozóknál tapasztalható elvándorlási folyamat további lassítását, és hosszabb távon a tendencia megfordítását. A kórház finanszírozásról Zombor Gábor azt mondta, az E-alap meglévő tartalékait használhatják fel a kórházak rövid távú plusztámogatására. Az év második felében el kell készülnie egy olyan konszolidációs javaslatnak, amely középtávon megakadályozza az adósság újratermelődését – tette hozzá.

 

 

Napközis tábor

A gyermeknek mese kell. Ez a szlogenje az idei 8 héten át tartó napközis tábornak, amelyet Parkvárosban tartanak. A táborban minden héten ismert mesefilmek megelevenítésével, játékos formában történő feldolgozásával foglalhatják el magukat a gyerekek.

 

 

Éveket kell várni az M0-s új szakaszára

Az M0-s autóút 10-es úttól az 1-es főútig tartó továbbépítése csak a 2020-2027 közötti uniós költségvetési ciklus első felében indulhat el – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel. Az M0-s említett szakaszának nyomvonalára előzetes környezeti vizsgálati dokumentáció készült, amely 5 lehetséges alapváltozatot, illetve azok kombinációit tartalmazza. A környezetvédelmi hatóság erre adott véleménye alapján a következő lépésben a környezeti hatástanulmányt kell készíteni. A jelenlegi ütemezés szerint – eredményes közbeszerzés és a forrás rendelkezésre állása esetén – a környezetvédelmi engedély megszerzése 2016. őszére várható.

 

 

Könyvtári ajánló

Könyvekkel a Föld körül címmel indította el nyári ajánlóját a Csuka Zoltán Városi Könyvtár. Az intézmény öt tematikus témakörön keresztül szeretné segíteni az olvasókat, hogy a lehető leghasznosabban tudják eltölteni a nyári időszakot. Az ajánló mind a felnőtteknek, mind pedig a gyerekeknek kínál tartalmas olvasmányokat.

 

 

Időjárás

Szerda reggel nyugodt, csendes időre ébredhetünk, csak kevés felhő szűri majd felettünk a napsütést és a légmozgás is gyenge lesz. A levegő 10, 14°C-ig hűl le. Napközben szintén többnyire napos, kellemes, nyári időre van kilátás és számottevő csapadék sehol sem várható. A délire forduló szél nyugaton, északnyugaton lehet élénk, erős, a hőmérséklet pedig 26 és 30 fok közé is emelkedhet.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék