Ma már köztudott, hogy a betegségcsoportok jó része megfelelő szűrővizsgálatokkal még tünetmentes állapotban felismerhető, és így jó eséllyel orvosolható. A mai napon Érden arteriográfos érvizsgálatot végeztek, mely a szív és érrendszeri megbetegedéseket mutatja meg, időben.

Hasonló tartalmaink:

 

Országos és nemzetközi szinten is végez komplex szűrővizsgálatot az az orvos csoport, melynek tagjai a mai napon Érdre látogattak. A szakmai stáb előzetes bejelentkezés alapján arteriográfos érvizsgálatot végzett a pácienseknél, amely ma már egy elfogadott diagnosztikai módszer.

A vizsgálat természetesen nem csak és kizárólag az arteriográfos eljárásból áll. Elsőként testsúlyt és testmagasságot mértek a jelentkezőknél, majd testtömeg indexet számoltak, majd egyéb, a megelőzés szempontjából fontos vizsgálatokra is sor került.

A módszer lényege tehát az, hogy még tünetmentes állapotban kiszűrjék a betegséget. Kollár Lászlóné, az I.C.C. orvoscsoport tagja elmondta, szinte minden vizsgálati napon előfordul, hogy találnak olyan pácienst, akinél betegségre utaló jelek mutatkoznak.

A  szűrővizsgálat adott esetben életet menthet. Ha ugyanis panaszmentesen történik az orvosi vizsgálat, és észlelhető a rendellenesség, akkor megmenthető a páciens élete.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék