Az érdi Fidesz összegyűjtötte és ma délután leadta a Választási Irodán az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást.

Hasonló tartalmaink:

 

Az októberi önkormányzati választáson indulni szándékozó szervezetek és jelöltjeik tegnap reggel kapták kézhez az ajánlóíveket – ekkor kezdhették meg az aláírások gyűjtését.

 

Az érdi Fidesz ma kora délután – elsőként – leadta az ajánlók aláírásait tartalmazó íveket a Választási Irodán.

T. Mészáros András, a helyi Fidesz elnöke, a város polgármestere és Bács István kampányfőnök, képviselőjelölt vitte be az irodára az íveket. T. Mészáros András a sajtó képviselőinek úgy nyilatkozott: az előre tervezettnél is gyorsabban, 12 óra alatt gyűjtötték össze az aláírásokat.

Bács István közölte:  T. Mészáros András polgármester a szükséges 300 aláírás többszörösét, 2040 polgármesteri ajánlást adott le.

 

Mint ismert, a választáson induló  polgármester- és képviselőjelölteknek a jegyző által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra.
A választáson induló egyesületeknek, pártoknak, jelölteknek a választási irodától kellett igényelniük az ajánlóíveket.
Azok a jelöltek és jelölőszervezetek, amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban tegnap reggel munkakezdéskor vehették át az íveket, ezzel kezdetét vette a két hétig tartó az aláírásgyűjtés. A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

 

 

Címkék