Elszámolási törvényjavaslat

A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot – közölte a kormányszóvivő. Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyűlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal – tette hozzá Kurucz Éva.

 

 

Kezdődik az őszi ülésszak

Szeptember 15-én, hétfőn, a szokásos rendben kezdi el őszi első ülését az Országgyűlés, 16-án kedden pedig reggel 9 órától tartanak ülést. A következő héten 24-én, szerdán és 26-án, pénteken ülésezik a parlament, utóbbi napon vitanapot tartanak „Mitől fosztja meg Magyarországot a paksi megállapodás” címmel. A vitát az LMP kezdeményezte, de ahhoz szocialista és független képviselők is csatlakoztak. Ezt követően legközelebb az önkormányzati választás után, vagyis október 13-án ül össze az Országgyűlés, majd várhatóan december 15-éig minden héten ülésezik.

 

 

Műszaki átadás

Befejeződött Tárnokon a Marton utcai óvoda felújítása. Az intézmény műszaki átadására szerdán délután került sor. A felújítási munkálatokról Szolnoki Gábor polgármester adott tájékoztatást.

 

 

Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozót tartottak szerdán délután a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. A meghívott vendég Bosnyák Viktória írónő volt, aki a rendezvényen általános iskolás gyerekekkel beszélgetett eddig megjelent köteteiről.

 

 

Könyvbemutató

Dupla könyvbemutatót tartottak tegnap este a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban, amelyen dr. Urbán László és fia, Urbán Péter köteteivel ismerkedhetett meg a közönség. Az eseményre az Érdi Napok idei rendezvénysorozatának keretében került sor.

 

 

Másodfokú figyelmeztetés

Kilenc megyében és a fővárosban másod-, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

 

 

Időjárás

Pénteken is csapadékos idő várható, nyugaton és a középső területeken esővel, záporokkal, zivatarokkal, helyenként ismét jelentős mennyiségű eső is eshet. Hajnalban 12-17°C közötti értékekre számíthatunk. Napközben a Dunántúlon továbbra is hűvös marad az idő, ezzel szemben keleten 26-28°C is lehet.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék