Lakossági Fórum a Svájci-Magyar Együttműködési Program jegyében

 

vlcsnap-2014-09-29-19h26m40s412013 nyarán kezdődött, és jelenleg is zajlik Érd teljes ivóvízhálózatának a felújítása. A beruházásban részt vevő szakemberek ennek apropóján tartottak lakossági fórumot még múlt hét pénteken, ahol a munkálatok aktuális állapotáról valamint a még hátralévő feladatokról tájékoztatták az érdeklődőknek.

Hasonló tartalmaink:

A Svájci-Magyar Együttműködési Program közreműködésével megvalósuló beruházás célja, hogy Érd és térsége vízellátása az eddigieknél biztonságosabbá és korszerűbbé válhasson, egyúttal pedig az üzemeltetési költségek is csökkenjenek. A hálózat felújítása, a nyomóvezetékek kicserélése vagy éppen a számítástechnikai rendszer modernizálása csak néhány elem a több, mint 1,2 milliárd forint értékű projektből, aminek aktuális állapotáról T. Mészáros András polgármester számolt be.

T. Mészáros András a fejlesztés kézzelfogható eredményeként említette a jobb minőségű ivóvizet illetve azt is, hogy immár évek óta nincs szükség vízkorlátozásra a városban, még a legnagyobb kánikula idején sem.

Az Európai Unió és Svájc közel tíz éve írta alá azt a megállapodást, ami szerint Svájc az Unióhoz 2006-ban csatlakozott 10 állam részére egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt 1 milliárd svájci frank értékben. Mint azt T. Mészáros András elmondta, a mostani ivóvíz hálózat korszerűsítés is – többek között – ebből a támogatásból jöhetett létre.

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék