2012-ben indult útjára a Látni és látszani nevet viselő országos baleset-megelőzési kampány. Az akció idén is folytatódik, hiszen ha csak egy emberélet megmenekült azzal, hogy kiemelt figyelmet kapott a látás és láthatóság, már célba ért a kampány. Persze ennél jóval többről van szó: a nagy sikerű, egész Európát megmozgató kezdeményezés részeként Magyarországon is autósok ezrei álltak a balesetmentes közlekedés mellé.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az a baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2014. október 2. és december 12. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az akció részeként térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban.

 

 

latnieslatszanitabl

 

 

 

A „Látni és látszani” kampány a motorosokért, az autósokért és a teherautósokért van! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő gépjárművezetők ugyanis igazolólapot kapnak a regisztrált szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.

A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, ugyanis jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét és ellenőriztesse látását. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál. Szerviz- és optikuskeresőnk segítségével könnyedén megtalálja az Ön lakhelyéhez legközelebb eső regisztrált partnerünket.

További információkért látogasson el a http://latnieslatszani.hu/ oldalra, vagy érdeklődjön a pestmegyeibb@gmail.com címen.

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hamarosan játékot hirdet értékes nyereményekért az akcióban résztvevők között. További részletekért figyeljék a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Facebook oldalát (https://www.facebook.com/pest.megyei.baleset.megelozes)!

 

 

Címkék