szelektivszemetVárosunkban 2014. április 01-től kísérleti jelleggel került bevezetésre a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés az M7-es autópálya feletti településrészen. 2015-től ez a rendszer kiterjed Érd teljes területére. A rendszer bevezetése nem jár többlet-költséggel a lakosokra nézve.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Ennek keretében az ingatlantulajdonos a települési hulladék részét képező papír és műanyag hulladékot a házhoz menő szelektív gyűjtéssel érintett területeken a vegyes hulladéktól elkülönítetten (szelektíven) gyűjti oly módon, hogy a papír és a műanyag hulladékot a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott, megfelelő felirattal ellátott szelektív hulladékgyűjtő zsákba helyezi, mely a közszolgáltatás részeként, azaz külön díjazás nélkül kerül elszállításra.

 

Az elkülönítetten gyűjtött hulladékot tartalmazó hulladékgyűjtő zsákokat a Szolgáltató havonta egyszer 7 és 18 óra között gyűjti össze és szállítja el. A lakók részére az első alkalommal két-két darab átlátszó műanyag zsák került biztosításra, kék illetve sárga nyomással.  A kék színű zsák a papír, míg a sárga színű a műanyag hulladék gyűjtésére szolgál.

 

A szolgáltató véleménye alapján a lakók kedvezően fogadták a házhoz menő gyűjtést, ami abból is következik, hogy sokan az eredeti zsákmennyiségnél nagyobb mennyiséget igényelnek a következő hónapra.

 

Címkék