Cipősdoboz akció Diósdon

Idén is meghirdette az úgynevezett cipősdoboz akcióját a Baptista Szeretetszolgálat. Az ajándékokat az ország számos pontján gyűjtik, így többek között Diósdon a Kék Géza Művelődési Ház Könyvtárában is. A felajánlásokat december 19-ig várják.

 

 

Tiltott pálinkafőzőt buktattak le a pénzügyőrök

Tiltott pálinkafőzőt buktattak le a pénzügyőrök. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Érden, valamint Diósdon egy magánszemély ingatlanán 2800 liter gázolajat és illegális pálinkafőzőt foglaltak le. Az ingatlan és a raktár tulajdonosa nem tudta igazolni sem a gázolaj sem a tiltott pálinkafőző eredetét, ezért a pénzügyőrök a helyszíneken talált közel 2 millió forint értékű, kétes eredetű terméket lefoglalták. Az ügyben a pénzügyőrök jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás, valamint az engedély nélkül tartott pálinkafőző berendezés kapcsán jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság összege közel 900 ezer forint.

 

 

Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztatót tartott az úthasználati díjak jövő évi változásairól az Együtt-a Korszakváltók Pártja az érdi főtéren. A szervezet választókerületi elnöke Csornai Károly arra kérte dr. Aradszki András országgyűlési képviselőt, valamint T. Mészáros András polgármestert, hogy az ügyben hatékonyan képviseljék az érdiek érdekeit. T. Mészáros András polgármester csütörtökön szerkesztőségünknek már elmondta: jobban át kellene gondolni a döntést, mert hosszútávon több hátránya is lehet az intézkedésnek.. A város vezetője szerint azon túl, hogy az autósok fizetnek, az utak karbantartására is költeni kell majd. Ha a döntéshozók megvizsgálnák a költségeket, kiderülne: nem biztos, hogy jó üzlet az M0-on bevezetendő útdíj.

 

 

Pódium-est

Megtartotta hagyományos Pódium-estjét a Poly-Art Alapítvány a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. Ez alkalommal is három amatőr művésznek adtak bemutatkozási lehetőséget a rendezvényen.

 

 

Fenyőfa vásár

A karácsony közeledtével az adventi időszak az egyik legnagyobb kérdése a megfelelő fenyőfa kiválasztása és beszerzése. A város több pontján árusítanak fenyőfát idén is, azonban a jó választásban a most következő percekben Móré Anikó, kertész nyújt segítséget.

 

 

Magyarok Vására

Különleges, egyedi ajándékok kerülhetnek az ünnepi fa alá a Magyarok Érdi Vásárából. Hazai kézművesek és termelők portékáiból válogathatnak, akik Luca napon, vagyis szombaton kilátogatnak az érdi Főtérre. Árulnak majd gesztenyét, vattacukrot, lesz forralt bor és ingyen forró tea is. Mesterség-bemutatók és a népi játszótér is várja az érdeklődőket a 20. Magyarok Érdi Vásárán. A Luca napi forgatagban, karácsonyi műsort is rendeznek.

 

 

Floorball diákolimpia Érden

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola adott otthon az I-es II-es korcsoportú fiúk számára számára kiírt floorball diákolimpia országos elődöntőjének. Mindkét korcsoportból az első két helyezett jutott tovább a januárban Pakson megrendezésre kerülő országos döntőre.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék