2015 perc röplabda

Idén is megrendezik a maratoni röplabda tornát, amelynek során az adott évnek megfelelő számú percig röplabdáznak a csapatok. A 2015 perc röplabda január 2-án kezdődik, a labda éjfélkor indul majd útjára. Az esemény egyszerre népszerűsíti a várost, az egyesületet és magát a sportágat. A díjakat olimpiai bajnokok – Czene Attila, Kovács Ágnes és Rózsa Norbert – adják át.

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly alpolgármester elmondta, mivel Érd fiatal város, ezért az önkormányzat, ahogyan 2009 óta mindig, most is örömmel állt szponzorként a rendezvény mellé. A tornát labdákkal és ajándékokkal a Magyar Röplabda Szövetség is támogatja. Poór Csaba elnök szerint a szervezet célja, hogy a sportágat a közeljövőben a szórakoztatóipar részéve tegyék, ehhez kitűnően illeszkedik ez a program.

A Delta Röplabda Sportegyesület 2009-ben rendezte meg először a maratoni röplabda tornát, amelynek során az adott évszámnak megfelelő percig röplabdáznak a résztvevő csapatok. Azóta minden évben megrendezik, idén január 2-4. között már a hetedik tornára kerül sor.

Dömötör László, a Delta Röplabda Egyesület elnöke elmondta, hogy idén először 20 csapat vesz részt a rendezvényen, mert eddig minden esztendőben vissza kellett utasítani jó néhány jelentkezőt a nevezés lezárásakor.

Az eddigi gyakorlattal szemben nem csak Budapestről és környékéről, hanem Pest megye számos településéről érkeznek csapatok, így például Gödről és Ráckevéről is jönnek, sőt egy békéscsabai társaság is részt vesz a nagyszabású sporteseményen.

2015. január 2-án, éjfélkor hangzik el a kezdő sípszó, és 2015 percen keresztül, vagyis 33 órán és 35 percen keresztül játszanak majd a csapatok folyamatosan, két pályán.

Az új esztendő első röplabdarendezvényének résztvevői két teremben, negyvenperces mérkőzéseken csapnak össze egymással a Batthyány János Általános Iskola sportcsarnokában. A torna befejezése után, vasárnap délelőtt a győztes csapat kétszettes gálamérkőzést játszik a magyar felnőtt női röplabda-válogatott tagjai ellen. A legjobb helyezéseket elérő együttesek értékes nyereményekkel gazdagodnak, a díjakat olimpiai bajnokok – Czene Attila, Kovács Ágnes és Rózsa Norbert – adják át. Az esemény zárásaként Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes énekese ad koncertet.

Az esemény a MOB és az Emberi Erőforrásuk Minisztériumának támogatásával valósulhat meg.

 

Címkék