Kettős győzelemmel a legjobb nyolc között

30-22-es, majd 31-23-as győzelemmel a nyolc közé jutott az Érd, miután kétszer is legyőzte a Rocasa Gran Canaria együttesét. A sikerrel megvívott kupamérkőzések után szombaton újra a bajnokságban lépnek pályára lányaink.

Hasonló tartalmaink:

A párharc mindkét mérkőzésének az Érd Aréna adott otthont az EHF-Kupa nyolcaddöntőjében, miután a Kanári-szigeteki csapat feladta pályaválasztói jogát.
Az első mérkőzésen hivatalosan is az Érd volt a hazai csapat, és ezen a mérkőzésen döcögősen kezdett a mindössze tizenkét játékossal érkező spanyol csapat ellen Szabó Edina együttese, ám már az első félidőben Katarina Krpez és Klivinyi Kinga remeklésének köszönhetően többször is öt góllal ellépett az Érd Végül csak egygólos, 14–13-as hazai előnnyel vonultak szünetre a felek. A második játékrészben újra növelte előnyét a hazai csapat, majd a mérkőzés hajrájában kijött a két csapat közti fizikális különbség, ugyanis Francisco Santana, a Gran Canaria vezetőedzője már nem tudott több minőségi kézilabdázót a pályára küldeni, így a párharc első mérkőzésének végjátékában nyolcgólos előnyt szerzett az Érd: miután 30–22-re nyert.

Ezen a mérkőzésen a mieink legjobbjai a kilenc gólt jegyző Katarina Krpezs, a nyolcgólos Klivinyi Kinga, és a hat gólt dobó Kisfaludy Anett voltak, de a védekezésben Mariama Signaté és Janurik Kinga teljesítménye is kiemelkedő volt.

A második, vasárnapi találkozót is az Érd Arénában rendezték, de itt papíron a Gran Canaria volt a „hazai” csapat, és az egyébként is szűk keretből még Alba Albadalejót is elvesztette a spanyol szakvezető, így csak kilenc mezőnyjátékossal vágott neki a második mérkőzésnek a kanári-szigeteki csapat. Ott folytatódott a mérkőzés, ahol előző nap abbahagyták, az Érd már a nyolcadik percben három góllal vezetett. (7–4), majd előnyét tovább növelte, és a tizenhetedik percben már hat góllal vezetett. Ekkor a vezetőedző a juniorkorú Nick Viktóriát is „bedobta a mélyvízbe”. A szünetre már 19–12-es „vendégvezetéssel” vonultak a csapatok, mely 19 gólból hetet Klivinyi Kinga szerzett, aki a balátlövő poszt helyett a balszélen mutatta meg, mire is képes. A második játékrészben Kovács Anna vette át a vezér szerepét Klivinyi helyett, mivel ekkor jobbára a juniorkorú és a védekezésre specializálódott játékosok is támadtak, és a kezdőből csak ő maradt a pályán.

A hajrában a fiataloké volt a főszerep, ugyanis a frissen beálló Takács Kitti három, Mester Nóra pedig egy gólt lőtt a világ egyik legjobb kapusának számító, Európa-bajnoki ezüstérmes Silvia Navarrónak. Az utolsó percekben még rá is számolt az érdi publikum a Gran Canariára, miután 31–21-re vezetett az Érd. A végén ismét nyolc lett közte (31–23). 

A visszavágó legjobbjai a nyolcgólos Kovács Anna, a hét találatig jutó Klivinyi Kinga voltak, de a Gran Canaria irányítója, Maria Lujan is nagyon élt; hétszer vette be az érdi kaput. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott még a három hétméterest is hárító Szvetlana Gridnyeva is.

Szabó Edina a második mérkőzés után azt mondta: – Nagyon koncentráltan, okosan játszott végig az Érd, és remek hangulatban vívta ki ezt a továbbjutást, amely óriási siker a csapat életében.

A Ferencváros ellen folytatjuk

A sikerrel megvívott kupamérkőzések után szombaton újra a bajnokságban lépnek pályára lányaink.

Női kézilabda NB I alapszakasz – 20. forduló
ÉRD – FTC-Rail Cargo Hungaria

Időpont: 2015. február 21. szombat 18:00
Helyszín: ÉRD Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

A jegyek már kaphatóak a szombati mérkőzésre hétköznap 9-19 óráig az ÉRD Aréna Jegypénztárában lehet megvásárolni! A mérkőzés napján 8 – 12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az NBI-es utánpótlás találkozó megtekintése, jegy váltásával lehetséges – melynek árát blokk ellenében, karszalag levágása mellett visszatérítjük, amennyiben a felnőtt mérkőzés kezdete előtt legkésőbb fél órával elhagyják az Arénát!

A mérkőzésre érvényes jegyárak:

  • Felnőtt: 1500 Ft
  • Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 Ft
  • Nyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
  • A belépés 6 év alatt ingyenes!
Címkék