Győzelemmel zárta az alapszakaszt az ÉRD

NB 1-es női kézilabda csapatunk a bajnokság 22. (utolsó) fordulójában a tizenkét csapatos tabella tizenegyedik helyén álló MTK Budapestet győzte le az Érd Arénában 29–26-ra.

Hasonló tartalmaink:

A gólok sorát a vendégek nyitották, de a mérkőzésen ez volt az első és utolsó alkalom, amikor a fővárosi MTK vezetett, ugyanis a hatodik percben már 5–1-re vezetett az ÉRD, és ezt a hátrányt hol egy, hol két gólra csökkentette a vendég gárda, de mindannyiszor újból ellépett Szabó Edina együttese, míg a félidőre 15–13-mal vonultak a felek. A második játékrészben ismét négy gólra ellépett az Érd, de a magabiztos előny tudatában sokszor kiengedett a hazai csapat, mégis végül háromgólos, 29–26-os győzelmet aratott, ezzel elérve célját, ugyanis a gólarány már nem számított, csak a két pontra volt szüksége Klivinyi Kingáéknak. Szabó Edina, a mérkőzés után – látszólag – nem volt elégedett csapata teljesítményével, ám azért a győzelemhez gratulált nekik. Jó hír, hogy az Esbjerg elleni, 28–20-ra megnyert EHF-Kupa találkozón megsérülő Sara Vukcsevics érdeklődésünkre elmondta, hogy a dániai visszavágón már harcra kész, míg a nyáron érkező francia, Mariama Signaté egy korábbi sérülésére sérült rá, így az ő szerepeltetése még kérdéses az esbjergi visszavágón.

Az érdiek legjobbjai a két válogatott; a hétgólos Klivinyi Kinga, és a hat gólt jegyző Schatzl Nadine voltak – de Kovács Anna öt gólja is elismerésre méltó. A vendégeknél két korábbi érdi játékos – Török Petra és Balog Beáta – sem állt Horváth Attila rendelkezésére, míg a másik két korábban az Érdet erősítő játékos, Kovács Gréta hét, míg Wolf Alexandra öt gólt szerzett.

Érd
MTK Budapest 29–26
(15–13)

ÉRD: Janurik – Krpezs 3, Szekeres 3, Pálos-Bognár 1, Kisfaludy 1, Klivinyi 7, Schatzl 6(1)
Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Kovács Anna 5, Kosztjukova 2, Takács K. 1,Szabó Laura, Mester, Nick.
Edző: Szabó Edina

MTK: Blazsek – Fekete B. 4, Barna 4, Wolf 5(1), Ábrahám 1, Valovics, Varga N.
Csere: Ignácz-Pethő (kapus), Huildi, Csuka 5, Kovács G. 7.
Edző: Horváth Attila

Érd Aréna, 1000 néző
V: Hargitai, Markó
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 9. p.: 6–4. 14. p.: 10–5. 21. p.: 10–9. 27. p.: 13–12. . 34. p.: 18–14. 39. p.: 21–19. 47. p.: 24–22. 56. p.: 29–25.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1

Esélyek a négy közé jutásra
Jelenleg az Érd számára befejeződött az alapszakasz, és 22 mérkőzésen nyolc vereséggel, egy döntetlennel és 13 győzelemmel, 27 ponttal a tabella harmadik helyén áll, de a két rivális – a Dunaújváros és a Siófok – még nem játszotta le utolsó alapszakaszbeli mérkőzését.
Mindkét csapat szombaton 18 órától lép pályára. A Balaton-partiak Vácon vendégszerepelnek, míg a Dunaújváros a sereghajtó Szegedet fogadja.
Az Érd abban az esetben jut be a legjobb négy közé – hogy megvédje bronzérmét, vagy annál fényesebbet szerezzen – ha valamelyik rivális pontot bukik. Erre a Dunaújvárosnak aligha van esélye, ugyanis a Szeged 21 forduló alatt mindössze egy döntetlent és 20 vereséget tud felmutatni, és ezt a döntetlent is hazai pályán érte el az egy hellyel előtte álló MTK ellen, míg a Vác már korábban éppen a Dunaújvárossal játszott egy döntetlent idegenben, így az ő pontszerzésüknek nagyobb a valószínűsége.

Címkék