Csak a tánc és a zenék sokfélesége

Az Óvodai Szakmai Napok rendezvénysorozata keretében a néptáncoktatás alkalmazásáról tartottak előadást a Napsugár Tagóvodában.

Hasonló tartalmaink:

 

A Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájában a néptáncoktatás az óvodai pedagógiai program része. Csuziné Tóth Tünde tartott bemutató foglalkozást a gyerekek részvételével a néptáncoktatás gyakorlatáról. Az óvodapedagógus kérdésünkre elmondta, hogy a  magyar néptánc természetes mozgásokra épül, a foglalkozásokon a gyerekek a zenére mozognak, a pedagógus pedig segít a zene és a mozgás összhangjának megteremtésében.

Nagyné Nagy Mária a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájának vezetője előnyként értékelte, hogy a néptáncoktatással a gyerekek mozgása és beszéde észrevétlenül fejlődik.

 A néptáncoktatás céljai között szerepel, a hagyományőrzés, a nemzettudat kialakítása, valamint a magyar zene megismertetése és megszerettetése. A néptánc fejleszti a ritmusérzéket és a térlátást, és az is fontos szempont, hogy a gyermekek nagy része szereti ezeket a foglalkozásokat és örömmel vesz részt a táncórákon.

 

Would you like to replay the video?
Címkék