Szeptember 30-án választják az Ifjúsági Önkormányzatot

Szeptember 30-ára tűzte ki Érd polgármestere a város Ifjúsági Önkormányzata diákpolgármesterének, diák-alpolgármesterének és diákképviselőinek 2015. évi választását. Az Ifjúsági Önkormányzat létrehozásáról rendkívüli ülésén döntött Érd Közgyűlése.

Hasonló tartalmaink:

Az 52/2015. (III.15) számú határozat alapján, az Ifjúsági Önkormányzat létrehozásának módjáról rendelkező Alapokmányban foglaltaknak megfelelően a választásban érintett érdi középiskolák március 16 – április 30. között bonyolíthatják le a jelöltállítást.

meretezett_erdszamitrad_logoA választás szabályait, menetét az Alapokmány rögzíti abból a célból, hogy a választó diákpolgárok, a jelöltek és a jelölők, valamint a választásban résztvevő szervek egységes, áttekinthető és egyszerű eljárási szabályok alapján, pontosan meghatározott keretek között, pártpolitizálástól mentesen gyakorolhassák a választásokkal kapcsolatos jogaikat.

Az ifjúsági önkormányzati választások lebonyolítása, valamint az ifjúsági önkormányzat működése során tiltott mindennemű pártpolitikai megnyilvánulás – áll az Alapokmányban. Amennyiben az eljárás és a működés bármely szereplője, vagy közreműködője részéről ilyen tapasztalható, azt az Etikai Bizottság felé írásban bárki jelezheti. Az Etikai Bizottság a jelzést megvizsgálja, és amennyiben az abban foglaltakat megalapozottnak találja, köteles három évre az érintettet az ifjúsági önkormányzati választásokból kizárni, illetve meglévő tisztség esetén tisztségétől megfosztani.

Címkék