Biztonságosabb vízellátás

Irányítóbizottsági ülést tartottak a Polgárok Háza dísztermében, amelyen Érd és a környékbeli települések vízellátásának rekonstrukciójáról tárgyaltak a résztvevők. A beruházás a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg, amelynek összköltsége 1,4 milliárd Ft. A megbeszélésen részt vett a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának irodavezetője, Max Schnellmann is, aki az Érd Tv Híradóját is tájékoztatta a projekt részleteiről.

Hasonló tartalmaink:

Mivel Érd és a környező délnyugati agglomeráció az ország legdinamikusabban fejlődő régiója, mind az ide települő lakosság, mind a gyarapodó ipari-vállalkozói közeg miatt egyre nagyobb igényeket kell kielégítenie a vízhálózatnak. A 70-es években épült érdi-vízellátó hálózat ezeknek a feladatoknak egyre nehezebben tudott megfelelni, ezért valósítja meg Érd – a helyi víziközmű-szolgáltató társaság, az ÉTV Kft. szakmai közreműködésével a vízhálózat fejlesztését a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében.

A vízellátási infrastruktúra és az üzemirányító rendszer korszerűsítésével, a szükséges rekonstrukciók és csőcserék elvégzésével nemcsak biztonságosabbá válik az üzemeltetés, de az üzemeltetési költségek is csökkennek, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben szükséges fejlesztések is biztonsággal megvalósulhassanak – mondta el a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának irodavezetője, Max Schnellmann.

svajcihozzajarulas

A svájci-magyar együttműködés ezen kiemelt területének keretében sikerült elnyerni Érd és térsége vízellátás- rekonstrukciójának beruházási költségéhez a 85%-os vissza nem térítendő hozzájárulást. A beruházás összköltsége 1,4 milliárd forint, és 115 ezer ember vízellátásának javulását eredményezi.

A Svájci hozzájárulás része egy átfogó nemzeti fejlesztési tervnek, kiemelt célja hazánk és az Európai Unió fejlettebb államai közötti társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentésének – tette hozzá a svájci irodavezető.

Would you like to replay the video?
Címkék