Tyúkok segítenek a hulladékkezelőnek

Tyúkot minden kertbe! Ez a városi hulladékkezelő legújabb kezdeményezése. Az ÉTH Nonprofit Kft. egyik kiemelt feladata, hogy csökkentse a biológiailag lebomló hulladék mennyiségét. Egészen új módszert kívánnak most bevezetni Érden. A város korábban elkészült hulladékgazdálkodási terve lehetővé tette a “Tyúkokkal a környezetvédelemért” elnevezésű program beindítását. Most beindult.  

Hasonló tartalmaink:


A program mind a lakosságnak, mind pedig a szolgáltatónak hasznos. A szolgáltató a résztvevők igénylése alapján 3-5 tyúkot helyez ki a háztartásokba. Egy tyúk évente 30 kilogramm amúgy biológiailag lebomló hulladékot fogyaszt el, ráadásul még tojást is tojik. Az igénylés feltétele mindössze annyi, hogy egy éven át “kapirgálós” módon tartsa a tyúkot a kert tulajdonosa.

Az ötletről az ötletgazdával, Pató Simonnal, az ÉTH igazgatójával Ölvedi Réka készített interjút. Hallgassa meg a beszélgetést!

A nagy érdeklődés miatt változtattak a május 10-i jelentkezési határidőn is: 18-áig lehet jelentkezni. Aki szeretne részt venni a programban az a szolgáltató cég ügyfélszolgálatán, a 06-23-522-600-as telefonszámon vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@eth-erd.hu címen jelentkezhet! A jelentkezési lapot innen lehet letölteni!

Would you like to replay the video?
Címkék