Újabb térségi NB I-es kézilabda csapat

A Budaörs női kézilabda csapata nyerte meg az NB I/B (másodosztály) nyugati csoportját, miután az utolsó fordulóban igazi csúcsrangadón fogadta a második helyezett Szekszárdot.

Hasonló tartalmaink:

A bajnokság utolsó, 26. fordulójában a tolnai csapatnak is minden esélye megvolt, hogy bajnok legyen, így jogot szerezzen az élvonalbeli indulásra, mivel vendéggyőzelem esetén egy pontos előnnyel végeznek a tabella élén, ám a félidőben már magabiztos, 12–7-es előnyt harcolt ki a Budaörs, és így az is elég volt a hazaiaknak, hogy a második játékrészt elveszítsék, mivel így is 24–20-ra nyertek, amellyel megnyerték az NB I/B nyugati csoportját.

A Nyugati csoportot a Budaörs 2013-ban ugyancsak megnyerte, de akkor még az Érd második csapataként, így akkor nem indulhatott az első osztályban, tavaly pedig éppen a Szekszárdnak sikerült megelőznie őket, így akkor nem szereztek indulási jogot az NB I-be.

Az NB I/B keleti csoportját a Gödi SE nyerte meg, amelynek utolsó meccsén vonult vissza a korábban az ÉRD csapatánál is játszó Tóth Tímea, valamint Kirsner Erika is.

Ha mindkét indulási jogot szerző csapat valóban elindul az NB I-ben az azt jelenti, hogy Pest Megyéből, illetve a fővárosból a Budaörs, az ÉRD, az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Gödi SE, az Ipress Center-Vác – amely biztosan bennmaradó, de még van hátra egy mérkőzése – alkotják a régió csapatait, mivel az MTK Budapest a tízedik, kieső helyen áll.

Címkék