A megtartó magyar hazáért

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg szombaton Sóskúton a napot, amely A Megtartó Magyar Hazáért kapta, ahol élő népzenével népi hagyományok bemutatója lesz. Ebből az alkalomból megemlékeznek Trianonról is.

Hasonló tartalmaink:


2004-ben tartották meg először a rendezvényt, és ahogy a program szervezője, Gál Péter, tanyagazda elmondta: “Erdélyből jöttem. Egy nemzet az határon kívül-belül is egy nemzet, nem csak a csonka Magyarország, hanem a nagy Magyarország miatt élünk – ezt szerettük volna egy napban összefoglalni”.

A program szombaton délelőtt tíz órától kezdődik. Pergel Antal történelemtanár ad elő Kassától a Don-kanyarig címmel (a második magyar hadsereg tragédiája), majd a tanyasi lovasudvar emlékhelyén egy 1848-as emlékkopjafát avatnak az Aradi Vértanúk faragott képmásaival. De lesznem bemutatók a 19. századi és 20. század eleji viseletekről is, sőt az érdeklődők még a fegyvernemekkel is barátkozhatnak. A programok listája rendkívül színes, elég, ha annyit elárulunk, hogy az esemény egészen vasárnap pirkadatig tart.

Hallgassák meg Gál Péterrel készült interjúnkat!

fotó: tanyalovas.hu

Címkék