Gyermekétkeztetési támogatást nyert Tárnok

A Tárnoki Önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen döntött arról, hogy Tárnok indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, ahol a nyári étkeztetés megszervezéséhez lehetett anyagi támogatást nyerni. Az önkormányzat a döntés értelmében 50 gyermek 43 napig történő nyári étkeztetésére nyert támogatást.

Hasonló tartalmaink:

Tárnok korábban is részesült az ingyenes nyári étkeztetésben, de az elmúlt években rendeleti úton szabályozták a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatását, idén pedig az önkormányzatoknak pályázniuk kellett a támogatás elnyerésére. Szolnoki Gábor polgármester elmondta, hogy igyekeznek minden olyan pályázati lehetőséget megragadni, amivel jobb költségvetési pozícióba tudnak kerülni, és boldogok, hogy sikerült nyerniük a pályázaton.

Az ingyenes nyári étkezésben részesülők munkanapokon, vagyis hétfőtől péntekig juthatnak hozzá ily módon az ételhez. A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársai azonban saját kezdeményezésnek köszönhetően a hétvégi étkezés megoldására a boltokban kihelyezett gyűjtőedényekben lehet a vásárlóknak tartós élelmiszert adományozni.

A nyári gyermekétkeztetés biztosítására azok a pályázó települési önkormányzatok igényelhettek támogatást, amelyek június 16. és augusztus 28. között legalább 43 munkanapon napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítanak a rászoruló gyermekeknek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegű pályázatán csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult.
Would you like to replay the video?

 

Címkék