Városfejlesztési támogatás a következő öt évre

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt érkezett Érdre, hogy a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást kössön Érd Megyei Jogú Város önkormányzatával.

Hasonló tartalmaink:

A miniszterelnök T. Mészáros András  polgármesterrel folytatott tárgyalásokat a Polgárok Házában, majd a megállapodás részleteiről közös sajtótájékoztatón számoltak be. A város vezetője beszélt az elmúlt nyolc év városfejlesztési eredményeiről, többek között a csatornázásról, a felszíni vízelvezetésről, valamint az iskola- és az óvodafejlesztésekről is, ezután röviden összefoglalta az aláírt együttműködési megállapodás részleteit, amelynek köszönhetően folytatódhat a város fejlődése a következő években is.

Ezután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a megállapodás konkrétumait, amelyek szerint a következő öt évben, évente nyolc, tehát összesen negyven milliárd forintot biztosít a kormány a város részére. A miniszterelnök a városvezetés által megfogalmazott munkahely-teremtési elképzelésekkel egyetértett, ami igen fontos része az együttműködésnek. Ehhez egy 200 hektáros ipari park megvásárlásával tud hozzájárulni a kormány, amit átad a városnak 99 évre ingyenesen.

A miniszterelnök elmondta, hogy a városban több közigazgatási szempontból is fontos intézmény létesítése szükséges, így új rendőrkapitányságot építenek, bíróságot és ügyészséget helyeznek Érdre, létrehoznak egy szakképzési centrumot, áthelyezik a tankerületi (KLIK) központot, új általános és középiskolát, illetve óvodát építenek, sportcentrumot építenek és tovább építik a kerékpárutakat is.

Orbán emellett arra kérte a város vezetését, hogy ragadják meg a Duna adta lehetőségeket, hogy a Duna-part Érd gazdasági és társadalmi életében az eddigieknél jelentősebb szerepet töltsön be. A parkvárosi volt katonai bázis területét is megkapja a város, ahol szabadidőparkot kíván létesíteni az önkormányzat, az Érdligeten található úgynevezett papi földekhez hasonlóan.

 A sajtótájékoztatót követően, Aradszki András (Fidesz-KDNP) energiaügyi államtitkár, területi országgyűlési képviselő hozzátette, hogy Érd felkészült a fejlesztésekre.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az együttműködés eredményeként Érd néhány éven belül egy dinamikusan fejlődő, polgári életminőséget biztosító várossá válhat.

Would you like to replay the video?

fotók: Boros Sándor

Címkék