Komoly viharkárok Érden és környékén

Szerda estig több mint hatszázötven bejelentés érkezett a viharkárokkal kapcsolatban a Pest megyei műveletirányítási központba. A legtöbb kárt Érd és Diósd környékéről jelezték.

Hasonló tartalmaink:

Az este folyamán száz tűzoltó huszonnégy tűzoltójárművel dolgozott a veszélyes állapotok elhárításán az érintett helyszíneken. A legtöbb helyen kidőlt fák és oszlopok, letört faágak és leszakadt villamosvezetékek okoztak gondot. Ezek miatt akadozott a közlekedés és az áramellátás néhol még most sem állt helyre, bár a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

A vihar sok helyen komoly károkat okozott, szerda esti összeállításunk itt olvasható.

A szerdai vihar a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott.

Would you like to replay the video?

A Bádogos utcában a Lea Anyaotthon tetejét bontotta meg a szél, ahonnan ki kellett telepíteni több családot. Az Olvasztár utcában kidőlt fák akadályozták az otthonokba való bejutást. Leszakadt egy felsővezeték a Szendrői utcában. A Törcsvári utcában egy épület kéményét döntötte le a szél és több utcában nehézkes volt a haladás az úton hömpölygő víz és a nem működő jelzőlámpák miatt.

Sok pincét, lakóházat és melléképületet öntött el a víz, többfelé a  lezúduló nagy mennyiségű vizet a csatornahálózat nem tudta fogadni, így szivattyúzásra volt szükség.

Csámpai Attila, a Pest megyei Katasztrófavédelem szóvivője azt nyilatkozta az Érd Fm-nek: főleg kidőlő fák, leszakadó ágak, ledőlő kémények okoztak károkat.

Hallgassa meg az interjút!

Vihar után:

fotók: facebook

Címkék