Önkormányzati segítség a viharkárokra

A vihar idején a város vezetése, a képviselők és az önkormányzat illetékes munkatársai is járták az utcákat, hogy segítséget nyújtsanak a károsultaknak. A vihar azonban nemcsak a lakóingatlanokban okozott kárt, hanem a gyümölcsösökben is.

Hasonló tartalmaink:

vlcsnap-2015-07-09-21h23m19s154A szerdai nagy viharban az önkormányzat illetékes munkatársai folyamatosan tartották a kapcsolatot a lakosokkal és a hivatásos szervekkel is, így a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel egyaránt – mondta el híradónknak Simó Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester. Majd hozzátette: magas fák dőltek kerítésekre, háztetőkre, villanyvezetékekre. Az Alsó utcában például egy 100 év körüli jegenyefát csavart ki a szél, amely egy családi házban és a villanyvezetékekben tett kárt.

Szerdán este az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai is nagy erőkkel dolgoztak, hogy megtisztítsák és járhatóvá tegyék az utakat – tette hozzá az alpolgármester. Simó Károly elmondta: az önkormányzat a vis maior alapból támogatja majd mindazokat, akiknél a családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a nagy erejű szél. Ezek száma az ezres nagyságrendet közelíti meg.

A nagy viharnak a gazdák is kárát látták, hiszen a nagy erejű szél terméssel teli ágakat tört le. Hudák Mihály szőlősgazda a károkat felmérve szőlőbirtokán a károkat elmondta, hogy akár a 100 ezer Forintot is elérheti az összeg.

Görgényi György gyümölcstermesztő Érd határában 4 hektáron gazdálkodik barackkal. A gyümölcstermesztő elmondta: a vihar az őszi- és a sárgabarackfákban egyaránt okozott károkat. Majd hozzátette: az elkövetkezendő néhány napban a helyreállítási munkálatokat végzik majd a területen.

Would you like to replay the video?

Címkék