Egy vereség, egy győzelem

A magyar női röplabda válogatott egy vereséget és egy győzelmet könyvelt el a Görögország elleni, az Érd Arénában rendezett Európa Liga mérkőzések során.

Hasonló tartalmaink:


Szombaton rendezték az Európa Liga ötödik fordulóját, ahol a magyarok a görögöket látták vendégül az Érd Arénában, ahol meglehetősen feszült volt mind a két csapat, és saját hibáikból az első percekben 5:5-re alakult az eredmény, de ezt követően a vendégeknek sikerült ellépniük, viszont Sándor Renáta és Horváth Dóra remeklésének köszönhetően a mieink visszahozták az első játszmát s 25:21-re megnyerték azt.
Ennek ellenére a továbbiakban nem találta az ellenszert Jan De Brandt csapata a görögök játékára, és a másik három játékrészt – így a meccset is – a vendégek nyerték.

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 1:3 (21, –19, –23, –21)
Érd Aréna, 500 néző.
Vezette: Kramar Sandl (horvát), Queste (francia).
Magyarország: – SÁNDOR 23, Tálas 3, Széles 9, Dobi 7, Liliom 5, HORVÁTH D. 12. Cserék: Kötél D. (liberó), Kötél Zs. 1, PALLAG 11, Szombathelyi Sz., Bodnár. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Görögország: – Vasilantonaki 20, Lamprousi 9, Merteki 1, Chantava 12, Giota 7, Christodoulou 5. Cserék: Artakianou (liberó), Nomikou 11, Vergidou 1, Kelesidou. Szövetségi kapitány: Ioannis Kalmazidis

A hatodik fordulóra vasárnap került sor, amikor repülőrajtot vettek a mieink, hiszen 9:1-re elléptek, ebből valamelyest faragott a görög csapat, de az első szettet tíz ponttal nyerték Liliom Ritáék. (25:15)
A második játékrész már nem alakult ennyire simán, és az első technikai szünetben 8:5-ös hátrányban voltak a magyarok. Ez nem tántorította el őket a győzelemtől, innen 12:11-re fordítottak majd alakítottak ki 5-6 pontos előnyöket, a játékrész végére pedig nyolc lett közte a mieink javára. (25:17)
A harmadik szett hozta a legnagyobb fordulatokat, az első tíz labdamenetből háromszor a vendégeknél, kétszer a hazaiaknál volt az előny, majd a hellén csapat meglépett, viszont Liliom Ritáék nem hagyták annyiban a dolgot, s a második technikai szünetben már 16:15-re vezettek, sőt 19:16-ra is elléptek, de a hajrá most nem alakult fényesen, és 25:22-re elveszítették a harmadik szettet.
A negyedik játszma hozta a legkiélezettebb csatát, hiszen egészen 8:10-ig folyamatosan változott a nyitó csapat kiléte, viszont 9:12-ről 14:13-ra fordítottak a mieink, de Ioannnis Kalmazidisz, a görögök szövetségi kapitánya egy időkéréssel rögtön megakasztotta a magyar pontszerzéseket. A hellén csapat feltüzelve érkezett vissza a pályára és 22:17-re elhúzott. Ekkor azt hihettük, hogy egy ötszettes csata kerekedik a meccsből, és talán a legoptimistább emberek sem gondoltak ilyen hajrát, mivel 23:23-ra sikerült felzárkóznia a mieinknek, s ezt a lendületet, na meg a hozzá párosuló lélektani előnyt kihasználta Jan De Brandt csapata, amely a döntő szettet 26:24-re – így a meccset 3:1-re – nyerte meg.

0817_röpi_cev_lu

„Ez már az alapja annak, amit tudunk, ebből csak pozitívan szeretnénk építkezni. Már csak egy hónapunk van az igazi felkészülésből (akkor kezdődik ugyanis a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokság – a szerk.), erre kell építeni, erre megyünk tovább. Nem fogunk leállni, mert nem szabad!” – kezdte lapunknak adott értékelését Liliom Rita, a válogatott csapatkapitánya.
Arra a kérdésünkre, hogy a második meccsen sikerült-e kijavítani az első meccs hibáit Liliom azt mondta: „Főleg fejben nem voltunk ott, mert sokkal jobban tudunk játszani, mint tettük azt szombaton, csak az kellett, hogy ez tudatosuljon bennünk, hogy meg tudjuk csinálni, és tudunk egymásért küzdeni, mint ahogy mutatjuk pályán kívül is, hogy mindenki nagyon jól el van egymással. Remélem, hogy Izrael ellen is elég lesz ez a játék, de szeretnénk még jobban játszani.” – folytatta Liliom, aki hozzáfűzte, hogy nagyon sokan eljöttek, ezért köszönik a szurkolóknak a fenomenális biztatást: „Jó érzés volt, hogy bármikor számíthatunk rájuk!”

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 3:1 (15, 17, –22, –21)
Érd Aréna, 900 néző.
Vezette: Queste (francia), Kramar Sandl (horvát).
Magyarország: – SÁNDOR 13, Tálas 7, Széles 9, Dobi 3, LILIOM 12, HORVÁTH D. 12. Cserék: KÖTÉL D. (liberó) 2, Bodnár 4, Pallag 3, Szombathelyi Sz. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Görögország: – Vasilantonaki 4, Nomikou 4, Lamprousi 2, Chantava 9, Giota 6, Christodoulou 3. Cserék: Artakianou (liberó), Merteki 4, Kiosi 2, Kelesidou, Vergidou. Szövetségi kapitány: Ioannis Kalmazidis

fotók: cev.lu

Címkék