Gyermekétkeztetés: kinek ingyenes, ki kérhet kedvezményt?

2015. szeptember 1-jétől több jogszabály hatályba lépését követően megváltoznak gyermekétkeztetés szabályai. Kibővül az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetésben részesülők köre. Az egy főre jutó havi jövedelem alapján kérhető az ingyenes étkezés. Körmöczi Józsefné, a Humániroda vezetője nyilatkozott az Érd Fm-nek.

Hasonló tartalmaink:

Körmöczi Józsefné, a Humániroda vezetője mondja el a részleteket. Hallgassa meg az interjút!

Nem kell fizetni a bölcsődei ellátásban vagy óvodai nevelésben részesülő gyermek után, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, tartósan beteg vagy fogyatékos, vagy olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, vagy olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek, vagy nevelésbe vették.

Szeptember 1-jétől a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénymódosítás következtében az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetésben részesülők köre kibővül.

Azon bölcsődei ellátásban vagy óvodai nevelésben részesülő gyermekek is jogosulttá válnak az ingyenes étkezésre, akik olyan családban élnek, amelyben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130 százalékát (mely 2015. évben: 89.408 Ft/hó). A kedvezmény igénybevétele esetén a szülőnek egy nyilatkozatot kell kitöltenie, melyet az intézményvezetőhöz kell benyújtani. A nyilatkozat elérhető a www.erd.hu honlapon is.

Címkék