Az őszi időszakban is rengeteg döntés vár a közgyűlésre

14_06_26_hiradoElső őszi ülését várhatóan a hónap utolsó csütörtökén tartja meg a városi közgyűlés. Novemberben közmeghallgatást is tartanak, amelyen a közgyűlés tagjai beszámolnak az egész évben végzett tevékenységükről. A Polgármesteri Hivatalban már javában folyik az önkormányzati munka őszi előkészítése.

Hasonló tartalmaink:

Szeptemberi első ülésén, a hónap utolsó csütörtökén a közgyűlésnek a tavaly év végén elfogadott munkatervnek megfelelően több pályázat benyújtásának javaslatáról kell majd a döntést hozni. Ekkor kerül sorra többek között a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működési feltételeinek biztosítása, a hajléktalan személyek krízisidőszakban történő támogatására benyújtandó pályázat, valamint az önkormányzatok által fenntartott múzeumok szakmai támogatására kiírt pályázat benyújtásához szükséges önrész biztosításának elfogadása. Ebben a hónapban válik esedékessé az Érdi Építészeti Nívódíjra vonatkozó pályázat kiírása is. Ezen az ülésen vitatják meg a munkaterven felüli olyan kérdéseket is, amelyek a nyár folyamán merültek fel, és amelyekről szükséges lesz határozatot hozni.

Októberben válik esedékessé a képviselői kapcsolattartásról szóló első beszámolók meghallgatása. Az önkormányzati képviselők egyenként beszámolnak majd arról, milyen ügyekben sikerült megoldást találniuk, és hogyan tartották a kapcsolatot a saját választókerületükben.

A közgyűlés tagjai a beérkezett javaslatok és a bizottságban megszületett döntés alapján, zárt ülésen döntenek majd az Érd Város Szociális Munkájáért Díj 2015. évi adományozásáról. Aztán novemberben folytatódik a települési képviselők beszámolója, valamint ekkor válik majd esedékessé két fogorvos praxisjogának gyakorlásához szükséges hozzájárulás megújítása, majd a tervek szerint, a közgyűlés ülését követő délutánon, 17 órától közmeghallgatást is tart a városi plénum, amelyen a közgyűlés tagjai az érdeklődőknek beszámolnak az egész évben végzett tevékenységükről.

Az év utolsó hónapjára, decemberre is bőven marad még olyan téma, amelyekben döntést kell hozni a képviselőknek. Többek között ekkor kerül az asztalukra a Helyi Építési Szabályzatáról szóló, valamint az önkormányzat 2016. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásáról szóló rendeletalkotási javaslat. Szükséges lesz ÉTV Kft. és az ÉTCS Kft. között létrejött szerződés alapján a víziközművek, műtárgyak 2016. évi bérleti díjának meghatározása.

Ugyancsak a decemberi ülésen szavaz majd a közgyűlés a Polgármesteri Hivatal 2016. évi kiemelt céljainak meghatározására tett javaslatról, és a plénum munkatervének elfogadására is ekkor kerülhet sor, majd újabb városi elismerések, a kultúra területén végzett tevékenységekért odaítélhető díjak adományozásáról is dönt majd a közgyűlés. A tanácskozásokról és a döntésekről – ahogyan eddig is, a jövőben is részletes beszámolót közlünk majd az Érdi Újságban.

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék