Látni és látszani – figyeljünk egymásra!

Még mindig zajlik az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett “Látni és látszani” elnevezésű kampány. Ennek keretében az akcióban résztvevő szervizekben és optikusoknál az autósok térítésmentesen vizsgáltathatják meg autójukat és látásukat november 10-ig.

Hasonló tartalmaink:

A borongós és rövidülő nappalok beköszöntével a rendőrség ismét felhívja a közlekedők figyelmét a látás fontosságára a közlekedésben. Október elsejétől idén is elindították a “Látni és látszani” elnevezésű kampányt, amelynek keretében mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit, valamint az akció részeként az autó vezetője térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban. A kampány célja, hogy mindenki, aki a közlekedésben részt vesz, jól látható legyen, így a rendőrség láthatósági mellényeket osztott ki a napokban – mondta el az Érd TV Híradójának Kürti István, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.vlcsnap-2015-11-02-12h12m21s22

A tavalyi évben két olyan baleset történt az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyek megelőzhetőek lettek volna akár egy láthatósági mellény viselésével – tette hozzá Kürti István. A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője felhívta a közlekedők figyelmét, hogy minden helyzetben törekedjenek a jól láthatóságra.

Would you like to replay the video?

 

Címkék