Meleg ebéd a rászorulóknak

Idén is folytatódik a pár éve indult szép kezdeményezés: az egyházak és a Szociális Gondozó Központ november végétől meleg ételt kínál a téli vasárnapokon minden rászorulónak. A szervezők várják a támogatók – magánszemélyek, vállalkozók – segítségét is.

Hasonló tartalmaink:

Egy tál finom ebéd, sütemény, gyümölcs, forró tea – és pár jó szó, odafigyelés, közös imádság – ez vár majd minden rászorulót vasárnaponként. Az idei lesz a harmadik év, hogy Érd egyházai összefognak, és a Szociális Gondozó Központ, illetve tagintézményei segítségével ételt osztanak télen. A kezdeményezés eleinte csupán az adventi időszakot érintette, tavaly azonban már az újévben is osztottak meleg ételt. Ez idén sem lesz másként: mint Paróczai Zoltánnétól, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ vezetőjétől megtudtuk, a tavasz beálltáig rendszeresen főznek majd.

– Október 27-én megbeszélést tartottak a szociális ágazat, illetve az egyházak képviselői az idei téli melegétel-osztásról. Az adventi időszakban négy alkalommal (november 29-én, december 6-án, 13-án és 20-án) várjuk ebéddel a rászorulókat, a karácsonyt megelőző napon pedig – ahogy eddig is – központunk szállítja házhoz a meleg ételt. Január 3-ától minden második vasárnap lesz ételosztás az egyházak, illetve a szociális ágazat szervezésében – tette hozzá Paróczai Zoltánné, aki az akció koordinátora is.

Az adventi alkalmakkor a gondozó központ udvarán, a Budai út 14. szám alatt (Intézményi Gondnokság) várják vendégeiket, kivéve december 6-án, akkor az adventista gyülekezet épületében (Hivatalnok utca 36.) lesz az ételosztás.

Kétszáz-kétszázötven ember rendszeres megvendégelése nem könnyű, és főleg nem olcsó feladat, még akkor sem, ha a szociális ágazat és az egyházak összefognak. A habilitációs központ Emberi Hang Alapítványán keresztül bárki pénzzel is támogathatja a kezdeményezést.

– Köszönettel veszünk felajánlásokat is, például süteményt, gyümölcsöt, vagy éppen savanyúságot. Aki segíteni szeretne, azt arra kérem, vegye fel velem a kapcsolatot – mondta Paróczai Zoltánné (adatok keretes anyagunkban). – Tavaly alkalmanként kétszáz adag étel fogyott el, de a mostani időszakban kettőszázötven adaggal készülünk. Paróczai Zoltánné úgy látja: nagyon jó dolog, hogy a városban több egyház, gyülekezet, szervezet együtt dolgozik az elesettekért.

Idén Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő is támogatja az ételosztást, az érdligeti katolikus gyülekezeten keresztül.

Pénzt ide utalhat: Dizseri Tamás Habilitációs Központ Emberi Hang Alapítványa 10403136-31305332-00000000 (A megjegyzés rovatban tüntessék fel: „ételosztás”).

Élelmiszert is küldhet: Paróczai Zoltánnéval kell egyeztetni a 0620/949-5744-es telefonszámon.

Érdi Újság

Ádám Katalin

Címkék