Lelátóavató az Arénában

Százhetven fős, ideiglenes lelátót telepítettek az Érd Aréna uszodájába a Racionet-Honvéd–Japán válogatott férfi vízilabda felkészülési barátságos mérkőzésre. Az állandó lelátót a napokban szerelik fel az uszodában.

Hasonló tartalmaink:

DSC_0195 (2)A felkészülési mérkőzésen jól kezdett a Honvéd, amely Fejős és Illés góljaival két góllal lépett meg a világligára és az Ázsia-bajnokságra készülő japánoktól, akiknek fő céljuk a jövő évi riói olimpia, s oda csak az Ázsia-bajnokság megnyerésével juthatnak ki.
A hátrány felébresztette a japánokat, akik az első negyed második felében három gólt rámoltak Kardos Gergelynek, de a nyitó nyolc percet így is a Honvéd nyerte 4–3-ra, úgy, hogy ebből a magyar csapat kettőt ötméteresből szerzett.
A második negyedet remekül kezdte az ötletesen, kreatívan és rendkívül gyorsan játszó japán válogatott, amely egy 3–0-s sorozatot produkálva vette át a kezdeményezést, még úgy is, hogy tizenegy perc játék után centerük, Kenya Jasuda már a harmadik ötméterest hozta össze a Honvédnak, így neki hamar véget ért a meccs. A szünet előtti percekben a Vad Lajos irányította Honvéd ismét magára talált, s a pihenőre 7–7-tel vonultak a csapatok.
A második játékrészben némileg alábbhagyott a csapatok lendülete, már ami a gólok számát illeti, de a Honvéd egy emberelőnyből és egy ötméteresből szerzett góllal tudta tartani a lépést a japánokkal – igaz a „hazaiaknál” két olimpiai bajnokot is nélkülöznie kellett Vad Lajosnak.
A záró felvonásban a japánok megúszásból kétszer is eredményesek voltak, s gyakran úsztak üres területre, amelyekből könnyű gólokat szereztek.
A negyedik negyedet 4–1-re megnyerő japán válogatott 13–10-re nyert 130 néző előtt az Érd Arénában.

Would you like to replay the video?

„Már régóta szerettük volna, hogy az Érd Arénában egy felnőtt vízilabda mérkőzés is legyen. Most kapóra jött a japán válogatott, hogy itt edzőtáborozik, és az is, hogy nekünk szünet van a bajnokságban” – mondta Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke, a Racionet-Honvéd vízilabda szakosztályának vezetője, arra a felvetésünkre, hogy megvalósult az álma, hisz városában játszott csapata, amelyet ki is hozott volna Érdre – ezt egy  korábban adott interjújában mondta.
„Érdekes mérkőzés volt, függetlenül attól, hogy a japán vízilabdának nincs olyan hírneve – Európában pláne –, de azért megmutatták, hogy mennyire fejlődnek és bizony még mi is tanulhatunk tőlük. A lövések, az úszásuk, a játékosok kombinációja nagyon jók voltak” – folytatta Novák Ferenc, aki hozzátette: a mi csapatunk nem úgy játszott, ahogy a tudása alapján erre lehetett számítani, de ebben benne van, hogy délelőtt is játszottak egymással a felek, tehát egy kicsit sablonossá vált a játék. Nekik (a japán válogatottnak – a szerk.) nagyon fontos volt, hogy ennyi mérkőzést játszanak, miután a nagy ellenféllel, Kazahsztánnal küzdenek majd, hogy kikerüljenek a riói olimpiára.” – jegyezte meg Novák Ferenc.

DSC_0212 (2)RACIONET HONVÉD – JAPÁN VÁLOGATOTT 10–13 (4–3, 3–4, 2–2, 1–4)
Érd Aréna, 130 néző, Vezette: Kovács S., Fekete B.
Honvéd: Kardos – Illés 2, BORSÓS 2, Simon A., Fejős 1, FAZEKAS 3, Kovács Gergő 2. Csere: Kalanovics, Simon R., Kiss B., Reibel.
Edző: Vad Lajos
Japán: Tinamura – Takuma, OKAVA 2, Jasuda, Janasze 1, Siga 1, Hazui 1. Csere: Iida, TAKEI 2, Arai 1, Araki 2, ADACSI 3, Takata.
Szövetségi kapitány: Jodzsi Omoto
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2
Gól – ötméteresből: 4/4, ill. 1/1
Kipontozódott: Jasuda (11. perc), Simon R. (23. p.)

Címkék