Újra maratoni röplabdatorna Érden!

Nyolcadik éve rendezik meg az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú röplabdatornát Érden a Batthyány Általános Iskola tornacsarnokában. Természetesen 2016 első napjain sem maradhat el a játék.

Rögtön egy nagy, talán az évek során már országos méretűvé nőtt tornával indul a 2016-os év Érden, ugyanis január 1-jén éjfélkor indul útjára a labda a Fácán közben található Batthyány Általános és Sportiskola tornacsarnokában: a röplabdázás egészen január 3. reggel 9:36-ig tart. (Az idei tornáról itt olvashat.)

- Kitartás, akarat és szorgalom viszi előre ezt a tornát, mindig újabbnál újabb ötletekkel kiegészítve. Amikor mi elkezdtük, akkor még csak tíz csapattal csináltuk, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornatermében, amit azóta „kinőttünk”, tavaly már húsz csapattal a Batthyányban voltunk – mondta Dömötör László, a Delta Röplabda Sportegyesület elnöke, a 2016 perces röplabda torna szervezője a rendezvénnyel kapcsolatban.

- Az első alkalommal még nem volt gálameccs, akkor Kőbán Rita olimpiai bajnok magyar kajakosunk emelte az esemény színvonalát. Tavaly pedig a győztes csapat a magyar felnőtt női röplabda válogatott ellen léphetett pályára. Már védnökei is vannak az eseménynek: dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő, T. Mészáros András, Érd polgármestere és dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Nyíregyháza polgármestere is a védnökök között van.” – folytatta Dömötör László, aki hangsúlyozta, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a kezdetek óta támogatja az eseményt.

Szokás szerint lesznek díszvendégek is, így dr. Kotsis Attiláné Kincsey Gabriella (Gabi néni), a röplabda Hírességek Csarnokába beiktatott tag, de Buzek László, 266-szoros és Tatár Mihály 265-szörös válogatott játékos is részt vesz, csakúgy, mint a közelmúlt válogatottjainak meghatározó játékosai, Fekete Krisztina, 201-szeres és Nyári Virág, 145-szörös válogatott röplabdázó is.

Újdonság az lesz, hogy – mivel az idei évben mind válogatott szinten, mind a klubcsapatok szintjén remeklő magyar felnőtt női válogatott több tagja is a CEV-kupa miatt nem tud ejönni – a junior Európa-bajnokságra készülő junior válogatott ellen küzdhet meg a 2016 perces röplabda torna győztese.

Dömötör László reményét fejezte ki, hogy a budapesti és környéki röplabda egyesületekben szereplő válogatott játékosok is eljönnek az eseményre.

A mérkőzések a vegyes röplabdázás szabályai szerint zajlanak, azaz a férfiak támadóérintést, ütést felugrásból a hármas vonalon belülről nem hajthatnak végre. Egy csapatba legalább hét főt kell nevezni, s mivel a verseny a vegyes röplabda szabályai szerint zajlik, négy lánynak és három fiúnak kell szerepelnie.

1126_röpi_3A szervező elmondta, hogy a húszcsapatos tornára már tizenkét gárda adta le nevezési szándékát. Minden csapat tizennyolc mérkőzést játszik, az indulókat két tíz-tízcsapatos csoportra osztják, innen az első öt-öt helyezett jut tovább, s alakul ki a sorrend, de a nem továbbjutók is tovább játszanak a helyezésekért, ezért a szervező azt javasolja, hogy csapatonként legalább 10-12 fővel nevezzenek a versenyre. Egy mérkőzés negyven percig tart, s ha a nyert szettek, illetve pontok száma is azonos lenne az idő lejárta után, akkor egy kétpontos különbségig tartó aranyszett következik.

A torna első három helyezettje érmet, oklevelet és röplabdát kap, amiket a Magyar Röplabda Szövetség ajánlott fel, ezen felül az első helyezett a röplabdavilág.hu sportbolt által összeállított ajándékcsomagban részesül, emellett a torna legjobb férfi és női versenyzője, valamint a legjobb érdi férfi és női játékosa T. Mészáros András polgármestertől különdíjat kap.

Nevezés

Nevezni Dömötör László szervezőnél lehet a meduza40@gmail.com e-mail címen december 4-ig.
A nevezési díj 3000 forint, mely tartalmazza a játékvezetői díjakat, egy darab pólót és vásárlási utalványt a röpladavilág.hu üzleteibe.

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék