Tűzifa támogatás

Tűzifával vagy fűtési pénzzel támogatja a rászoruló családokat az önkormányzat. A fűtőanyag hozzájárulást már több, mint háromszáz érdi család vette igénybe – tájékoztatta az Érd Médiacentrumot Simó Károly, alpolgármester.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése múlt év végén alkotott rendeletet a tüzelőtámogatásról, mely igénylését a a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell benyújtani. A fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók.

A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71.250 Ft, kétszemélyes háztartás esetén 57.000 Ft, míg a három és ennél többszemélyes háztartás esetén 42.750 Ft.

Simó Károly elmondta, hogy a támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28.000 forinthoz lehet hozzájutni.

Would you like to replay the video?

Eddig 178 család kért kalodás tűzifát, pénzbeli támogatást pedig 125 háztartásból igényeltek. Az önkormányzat eddig 8.393.000 Ft fordított tűzifa segélyre.

Az alpolgármester elmondta, hogy további családoknak is segítő jobbot kíván  nyújtani a város, ehhez az anyagi fedezet rendelkezésre áll.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport Érden a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Címkék