Kijött a különbség

Igazolta magát a papírforma a női kézilabda NB I 13. fordulójában. Az Érd az EUbility Group Békéscsabai ENKSE gárdáját fogadta, s Szabó Edina lányai igen hamar eldöntötték a meccset, miután már a 19. percben tíz volt közte, végül az Érd 48–31-re nyert.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd keretébe ugyan be lett nevezve, de mégsem játszott Mariama Signaté, aki a hétvégi SERCODAK Dalfsen elleni  Érd Arénában rendezett meccsen egy visszafutásnál sérült meg.

Mindkét csapat nagyon fegyelmezetten, taktikusan kezdett védekezésben, de emellé sok technikai hiba társult. Jól látszott, hogy a Békéscsaba alaposan felkészült az Érdből, de ez csak hat percig volt igaz, utána a remek egyéni teljesítményekkel, Janurik Kinga bravúrjaival az Érd tizenhárom percig nem kapott gólt, s egy 11–0-s sorozattal 3–3-ról 14–3-ra lépett el. Még a szünet előtt volt tizennégy is a különbség, de ekkor már edzőmérkőzéssé szelídült a találkozó.

A félidőig Katarina Krpezs-Slezák nyolcszor vette be Futaki Hajnalka kapuját, pedig a szerb szélső nem kezdett jól, első négy próbálkozásából csak egy ment be, az is hétméteres volt, mellette Klivinyi Kinga és Fekete Bozsana is nagyon bekezdett, az átlövő öt, a balszélső hat gólt jegyzett.

A fordulás után – ahogy az első félidőben is – nagyjából hat percig tudta tartani a félidőben megbeszélteket a viharsarki gárda, azután Gulyás Vanda mesterhármasa mellett további három góllal már tizenhét volt közte (32–15). Szögi sorozatban szerzett három góljával „válaszolt” Gulyásnak, de az érdi cseresor is megtalálta a rést a vendégek védelmében, Takács Kitti két perc alatt négy gólt vágott.

Az 51. percben ismét számolt az Érd, de ezúttal már húszig (42–22), a végjátékban kozmetikázott az eredményen a Békéscsaba, s az utolsó tíz percben szerzett kilenc góljával elérte, hogy „csak” tizenhét legyen közte (48–31).
Más meccsen végeredmény is lehetne a második félidő, amit az Érd 26–21-re nyert meg – harminc perc alatt 47 gól! Nem tapasztaltunk még olyat, hogy a kézilabda versenyjegyzőkönyv félidőre lebontott „eredmény alakulása” oszlopa beteljen, de a negyvenkét erre a célra fenntartott rubrika most elfogyott…

Janurik Kinga – statisztikáink szerint – tizenkilenc védést mutatott be negyven perc alatt, míg a következő szezont is Érden töltő Klivinyi Kinga már 430 gólnál tart narancs-feketében.

Sok következtetést nem lehet levonni ebből a meccsből, talán csak annyit, hogy az Érd fiataljai önálló csapatként is megállnák a helyüket az NB I-ben, mert harcosan, ötletesen játszottak.

Gulyás Vanda bizonyította, remek védekezési képességei mellett támadásban is hatékony, Takács Kitti százméteres síkfutó atlétákat megszégyenítő gyorsasággal futotta le a vendégeket, Szabó Laura harcossága mellett hidegvérrel értékesített büntetőit érdemes hangsúlyozni, de Vajda Luca kreativitása és Bernát Dorina okos játéka is említésre méltó.

Az Érd fölényes győzelmével és a Siófok hazai pályán szenvedett csúfos vereségével (bővebben lejjebb) feljött a tabella negyedik helyére, és két pont a hátránya a harmadik helyezett Dunaújvárosi Kohásszal szemben.
Az Érd legközelebb az NB I 15. fordulójában lép pályára január 24-én, vasárnap a sereghajtó, pont nélkül álló Budaörsöt fogadja.

Kézilabda, NB I, Nők, 13. forduló
ÉRD – EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENSKE 48–31 (22–10)
Érd Aréna, 800 néző Vezette: Bán, Szloska.
ÉRD: JANURIK – FEKETE B. 8, KLIVINYI 8, Barján 2, Kisfaludy 1, M. González, Krpezs-Slezák 11 (2). Csere: Gridnyeva, Győri (kapusok), Gulyás 4, Szabó L. 3 (3), Havronyina 2, Takács K. 5, Bernát 2 (2), Vajda 2.
Edző: Szabó Edina
Békéscsaba: Futaki – Gávai 3, Glusica, Dajka 5, Zöldi Tóth 1, NYIKOLAJENKO 6 (2), Török G. Csere: Misailovics, Kölcze (kapusok), Szabó V. 4, SZÖGI 5, Walfisch 2, Tóth S. 2, Bottó 2, Mézes, Mihálffy 1.
Edző: Szabó Károly
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–3. 19. p.: 14–3. 25. p.: 19–5. 36. p.: 26–15. 40. p.: 32–15. 51. p.: 42–22.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina: –
Gratulálok a csapatnak a stáb nevében. Remek teljesítmény volt.
Szabó Károly: – A nyomát sem láttam annak a támadójátéknak és feszes védekezésnek, amit a Vác ellen produkáltunk. Nyilván ott hazai pályán voltunk és más súlycsoport volt, de dobtunk harmincegy gólt, még így is sok fegyelmezetlenül ellőtt labdánk volt. A visszazárkózást katasztrofálisnak ítélem meg, ebben előre kell lépnünk.

SIÓFOK KC – GYŐRI AUDI ETO 19–37 (11–18)
Legjobb dobók: Piedade 4, Orbán Annamária, Erdősi Ildikó 3–3, ill. Groot 9, Sulland 5.
A tabella negyedik helyén álló Siófok (a játéknap előtt) fogadta a második Győrt. Ahogy az Érd múlt héten parádés játékkal majdnem csodát tett , úgy a Siófoknak halmozottan meg volt az esélye a kisebb csodára, hiszen egyrészt hazai pályán játszott, másrészt a jobbszélső, Bódi Bernadett is megsérült a Rába-parti csapatban, és mellette számos meghatározó játékos is hiányzott Ambros Martín együtteséből, de Christian Dalmose lányai nemhogy nem tudtak élni a lehetőséggel, pocsék napot fogtak ki, és sima, 18 gólos vereséget szenvedtek hazai pályán.

Would you like to replay the video?
Címkék