Egygólos előnyben

Az ÉRD női kézilabda csapata a Kupagyőztesek Európa Kupája negyeddöntőjének első mérkőzésén a francia Issy Paris együttesét fogadta 2000 néző előtt az Érd Arénában. Az érdiek a második félidő elején masszív, négy-ötgólos előnyt alakítottak ki, de a jól hajrázó párizsiak csak egy góllal maradtak alul.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina legalább annyira ismeri a francia kézilabda kultúráját, mint a magyart, ami egy ilyen párharcban nagy előnynek számít, na meg az is, hogy az érdieknél visszatért vállsérüléséből Andjela Bulatovics, valamint a párizsiaknál az átlövő Marija Jovanovics két hete elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, a diagnózis pedig csak akkor érkezett meg, amikor már Érden voltak, így az Issy montenegrói légiósa a nézőtérre szorult.

Az ÉRD játékosai mosollyal az arcukon, felszabadultan jöttek ki a pályára, míg az Issy Parisnál a merev tekintetek voltak többségben. A megilletődött vendégek előtt nem akarta felhúzni sem a rolót Janurik Kinga, aki zsinórban öt védéssel nyitott, első gólját csak a hatodik percben kapta, miután Szvetlana Gridnyevának sem sikerült hétméterest hárítania, de már ez előtt – és ez után is – a szélsők vezetésével hármat szórt az ÉRD. Az első hét hazai találatot Fekete Bozsana és Katarina Krpezs-Slezák hozták össze, majd megtörve a szériát Mireya González szólt közbe, de Krpezs további két góllal folytatta, huszonegy perc alatt pedig már hétnél járt. Aztán a trióhoz csatlakozott Klivinyi Kinga is, aki pedig a szünetig négyszer zörgette meg a vendégek kapuját. A franciák ezalatt pedig a világ-, olimpiai- és Európa bajnok norvég duójuknak, a harminc perc alatt hat gólt szerző Stine Oftedal, Pernille Wibe párosnak köszönhetően háromgólos hátrányukat tudták tartani.

A második félidő elején az ÉRD hamar ötre növelte a különbséget, ez sokáig megmaradt, bár volt olyan időszak, amikor kapkodni kellett a fejünket, olyan gyorsan jöttek a gólok, de volt olyan is, amikor hosszú percekig a kapusok uralkodtak.

A hajráig remekül működő védekezés viszont a végére mintha elfogyott volna. Az utolsó tíz percben Mariama Signaté, Andjela Bulatovics, Kisfaludy Anett vagy Gulyás Vanda sem villogott úgy, mint ahogy az tapasztalható volt korábban. Janurik Kinga zsinórban négy gólt kapott, amellyel feljött egy gólra az Issy Paris, majd Katarina Krpezs-Slezák két perccel a meccs vége előtt törte meg a nyolcperces érdi gólcsendet. A franciák nem tudtak egyenlíteni, az ÉRD 29–28-ra győzött, de hogy ez mire lesz elég, az jövő szombaton, a párizsi visszavágón kiderül.

„Azt gondoltam, hogy legalább öt góllal tudunk nyerni, ez benne is volt, mert vezettünk ennyivel, de a védekezésünk nem úgy működött, ahogy kellett volna” – mondta Klivinyi Kinga, aki nyolc góllal zárt. „Janurik Kinga nagyon jól védett, de segítenünk kellett volna őt faultokkal, Oftedalt pedig meg kellett volna fognunk. Ha keményebben tudunk védekezni és a befejezésekre odafigyelünk, akkor meglehet a továbbjutás. Ha kettő vagy három góllal nyertünk volna, akkor is nehéz meccs várt volna ránk kint.” – tette hozzá az átlövő.

Kézilabda, Nők, Kupagyőztesek Európa Kupája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

ÉRD – ISSY PARIS (francia) 29–28 (16–13)

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 9 (1), Havronyina, KLIVINYI 8, Kisfaludy, Signaté 2, Fekete B. 4.

Csere: Gridnyeva, (kapus), Gulyás 1, M. González 3, A. Bulatovics, Barján 2, O. Vukcsevics.

Edző: Szabó Edina

Issy Paris: Attingre – Zalewska 4 (1), H. OFTEDAL 5, S. OFTEDAL 7, WIBE 3, Camara 1, C. Lassource 5.

Csere: Niakate 2, Melvine 1, Sercien-Ugolin, D. Lassource.

Edző: Pablo Morel

Érd Aréna, 2000 néző. Vezette: Ilijeva, Karbeszka (macedónok)

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3–0. 13. p.: 5–7. 19. p.: 11–8. 27. p.: 14–11. 33. p.: 19–14. 48. p.: 25–20.56. p.: 28–27.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG:

Szabó Edina, az ÉRD edzője: – Egy fantasztikus meccs volt, fantasztikus közönség előtt, az volt az érzésem, hogy az egész meccsen görcsösek voltunk, pedig nagyon készültek a játékosaim. Egy olyan előnyhöz jutottunk egy komoly csapat ellen, amire büszkék lehetünk.

Pablo Morel, az Issy Paris edzője: – Nagy csata volt, tudtuk, hogy az Érd egy jó csapat, kemény védekezéssel, valamint nagyon gyorsan játszik, de fejben nagyon ott voltunk, amit mutat, hogy négy-ötgólos hátrányból is fel tudtunk állni.

További eredmények, KEK negyeddöntő, 1. mérkőzés

Team Tvis Holstebro (dán) – Viborg HK (dán) 25–14 (8–7)

Legjobb dobók: Hagman 9, Herrem 5, ill. Gnabouyou 4, Norgard Osterballe 3 (A Viborg HK irányítója, a korábbi érdi Pálos-Bognár Barbara 1 gólt szerzett)

Visszavágó február 29-én, hétfőn, az ÉRD – Issy Paris párharc győztese ennek a párharcnak a továbbjutójával játssza az elődöntőt.

 Vipers Kristiansand (norvég) – Krim Ljubjana (szlovén) 29–27 (15–15)

Ld.: Knippenborg 8, Weigelt 7, ill. Bajramoska 11, Mavsar 6.

Visszavágó február 27-én, szombaton.

Zvezda Zvenyigorod (orosz) – Lada Togliatti (orosz) 30–43 (12–21)

Ld.: Antonova 6, Dudina, Karaseva 5–5, ill. Kakmolja, Malashenko 6–6, Bliznova, Nosikova 5–5.

Visszavágó, február 27-én, szombaton.

Would you like to replay the video?
Címkék