Megnyerhetik az alsóházat a serdülők – a Delta RSE Érd hírei

Az országos serdülő bajnokság ötödik, utolsó előtti fordulóját tartották szombaton, Tatabányán. A Delta RSE Érd fiataljai a házigazdákon túl a Gödöllő és a Dunakanyar ellen léptek pályára. A mostani és a hatodik, egyben záró forduló az OSB 13-16. helyeiről dönt.

Hasonló tartalmaink:

Az első mérkőzésen a tatabányaiak ellen kezdtek Veres Katáék, akik az első játszmában még a kelleténél jobban izgultak és veszítettek. A másodikban viszont már csak a játékra koncentráltak és egyenlítettek. A folytatásban a fordítás és a győzelem is összejött (3:1). A következő ellenfél a Dunakanyar volt, amely ellen viszonylag könnyed, 3:0-s sikerrel folytatta szereplését a Delta. A nap utolsó összecsapásán az a Gödöllő volt a másik fél, amely az egy héttel korábbi farsangi kupán legyőzte Dömötör-Mátrai Beáta tanítványait. Az érdi lányok revánsot akartak venni az említett fiaskóért, ami sikerült is. Edzőjük szerint igazi tigrisként küzdöttek. Végül 3:1-re hozták a meccset és ezzel nagy lépést tettek annak érdekében, hogy megnyerjék az alsóházat. Marady Fanni liberóként nagyon hasznosnak bizonyult, Veres Kata és Berentei Ágnes ütőjátékával, Tátrai Niki centerként, Tombor Bori feladóként bizonyította felkészültségét. Juhász Lotti pedig fiatalabb kora ellenére is segíteni tudott a csapatnak.

Vasárnap a Vasas otthonában szerepelt a Delta RSE Érd szupermini versenyen. Az “A” jelzésű lány együttes aranyérmes lett. Elsőként a Gödöllőt győzte le szoros küzdelemben 2:0-ra, ami azért érdekes, mert ugyanez a párosítás és eredmény megismétlődött a döntőben. Ebben a korosztályban nincs még nem szerinti elkülönülés, így a “B” csapatot fiúk alkották, akik végül bronzérmesek lettek. Érdekesség, hogy a Kertváros “A” csapata ütötte el az érdieket a döntőtől, viszont a “B” csapatuk ellen sikerült megszerezniük a harmadik helyet a kisdöntőben.

Ami a következő heti programot illeti, március 6-án, vasárnap öt csapattal három helyszínen is pályára lép a Delta. A gyerek korosztály OGYB-fordulón vesz részt Szolnokon, két kismini gárda Gödre, két szupermini pedig Rákospalotára utazik. Utóbbi két torna a Budapest-bajnokság része lesz.

Címkék