Indul a kátyúzás

Április elején megkezdődhet a téli időjárás által megviselt utak helyreállítása: az ÉKFI idén is előre meghatározott ütemterv szerint végezi majd ezt a feladatot, amire körülbelül 200 millió forintot szán az önkormányzat.

Hasonló tartalmaink:

Hóból kevés jutott az érdieknek ezen a télen, volt viszont egymást váltogatva fagy és olvadás, no meg kiadós eső – mindez természetesen nyomott hagyott az utakon is. Mint T. Mészáros András lapunknak elmondta, a város idén körülbelül 200 millió forintot költ majd a helyreállításra, ami, – s ez már az ÉKFI vezetőjének tájékoztatása– április elején el is kezdődhet; a munkálatok ütemtervét azonban még el kell fogadnia az önkormányzatnak.

– Természetesen a balesetveszélyes, felázott részeket addig is folyamatosan javítjuk – hangsúlyozta Mészáros Mihály intézményvezető, aki elmondta azt is: bár idén nem volt túl kemény a tél, a fagyás-olvadás váltakozása miatt a burkolt utakon is nagyon sok kátyú keletkezett.

– Ezek javításán már dolgozunk. A földutakkal van most probléma: hiába kezdtük el a kátyúzást, a rengeteg eső kimosta a murvát, az utak pedig feláztak, sarasak lettek. Ezeket is helyreállítjuk, közlekedésre alkalmassá tesszük – tette hozzá Mészáros Mihály, megjegyezve: kollégái folyamatosan fogadják a panaszokat, és kijavítják az úthibákat, ahol úgy ítélik meg, hogy azonnali beavatkozás szükséges.

Arra a kérdésre, hogy hol a legkritikusabb most a helyzet, az intézményvezető elmondta, hogy a vizes területeket viselték meg legjobban a téli esőzések: a madárnevű utcákat, illetve a Duna utca környékét, ahol magas a talajvíz. Előfordultak a városban csatornasüllyedések is, ezeket azonnal helyreállították.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék