Minden éremből jutott egy

Az Érdi Boksz Klub is megkezdte a versenyszezont. Néhány héttel ezelőtt egy Pofonpartin szálltak ringbe az Érdi Boksz Klub ökölvívói, ezúttal viszont a Budapest Bajnokságon volt jelenésük Dobrádi Zsoltéknak.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Boksz Klub három versenyzővel képviselte magát a Budapest Bajnokságon, ahol mindhárom éremből jutott egy-egy a ringbe lépőknek. A három serdülőkorú érdi közül Farkas Huba az 56 kilogrammosok között a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg 38,5 kilogrammal Tóth Domonkos nyakába ezüstérem került. Szigetvári Bendegúz 50 kilogrammban lett bronzérmes.

Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője elmondta, hogy a bajnokság elsősorban felkészülés és rutinszerzés volt a jövő hét szerdától szombatig Vecsésen rendezett diákolimpiai döntőkre, ahol hat érdi vesz részt, többek között első éles meccsét vívja majd Csóka Klaudia is.

„Szerencsére nagyon jól sikerült, mind az előzetes felkészülés, mind maga a verseny.” – mondta Dobrádi Zsolt, aki a jövő heti viadalról is beszélt. „A diáksport szövetség versenyrendszerébe bekerült az ökölvívás is, így a diákolimpián dobogós teljesítmények után a sportolók pontokat kapnak a továbbtanuláshoz. A serdülő és junior válogatottba ezzel a versennyel lehet bekerülni, az itt elért eredmény alapján választja ki a szakmai vezetés a kiemelkedő versenyzőket” – jegyezte meg az ÉBK vezetőedzője, aki hozzátette, hogy ezért is fontos az ökölvívóknak a jó szereplés, mert ezzel felfigyelnek rájuk.

Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben már a serdülő lányok is indulhatnak, hiszen eddig a legfiatalabb női korosztály a junior volt, így Csóka Klaudiára is kell figyelni, aki nem mellesleg a novemberben Érden rendezett női országos bajnokságon is a kötelek közé lép. Dobrádi Zsolt az ob-val kapcsolatban elmondta, hogy az Érdi Boksz Klubból Csóka Klaudia mellett testvére Csilla, az Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere, Gregor Alexandra és Häffner Ildikó is részt vesz majd a versenyen.

A vezetőedző ugyanakkor megjegyezte, hogy az ob szervezése miatt idén nem rendeznek Pofonpartit, viszont szeptember 5-én az Érdi Napokon, az utcabálon egy kihelyezett ringben tartanak majd bemutatót.

Címkék