Fonalmese

Bolgár mesenapot tartottak csütörtökön délelőtt a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. A résztvevő gyerekek ez alkalommal a “Fonalmese” című bábelőadást nézhették meg.

Hasonló tartalmaink:

A mesenapot először 2003-ban szervezték meg óvodások és kisiskolások számára a gyermekkönyvtárban. Minden évben több alkalommal várják az érdeklődő gyerekeket, csoportokat a foglalkozásra. Legutóbb a mesélő Hadzsikosztova Gabriella, a Malko Teatro színház alapítója volt, aki egy úgynevezett fonalmesével készült.

A történet szerint egy asszony imád kötni. Kosárkájában megelevenednek a fonalak, a cérnák, a kötőtűk, és szereplői, díszletei lesznek a mesének. A fonalak egy királyi pár álmainak fonalává válnak, amelyekből meglehet kötni mindent, amire csak vágynak.

A bábelőadás interaktív volt, ugyanis a történet előrehaladtával a gyerekek is kaptak feladatokat, így ők is az előadás szereplőivé válhattak. Hadszikosztova Gabriella saját tapasztalatból az interaktivitást tartja a legfontosabbnak, hiszen ha az előadó nem figyel oda fiatal közönségére, akkor könnyen elveszítheti a gyerekek figyelmét – hangsúlyozta a színésznő.

Címkék