Ételosztás lesz vasárnap

Tavasszal is folytatják és vasárnap is melegétel-osztással várják a rászorulókat a Szociális Gondozó Központ előtt. Harmadik éve, hogy a helyi egyházak és a szociális ágazat intézményei összefognak a szegényebb sorsúakért. 

Hasonló tartalmaink:

Három hónapig tartott az a téli jótékonysági akció, amely során több száz rászoruló, bajban lévő ember vasárnapi ebédjéről gondoskodtak a városban. A gondozó központ Budai úti udvarában nemcsak meleg ételt, hanem ruhaneműt, a gyermekeknek játékot is osztottak a rászorulóknak. Azoknak a családoknak pedig, akik betegség vagy közlekedési nehézségek miatt nem tudtak a helyszínre jönni, a szociális munkások vagy az önkéntes segítők házhoz szállították az adományokat.

A vasárnaponkénti ételosztási akciót 200-250 adag étellel indították decemberben, majd miután hétről-hétre egyre többen jöttek, emelték a porciók számát. Végül már jóval meghaladta a háromszázat a kiosztott adagok mennyisége. Ezzel együtt, minden vasárnap 70-80 adagot szállítottak ki családokhoz, illetve egyedülálló rászorulóknak.

ételosztás

Címkék