Tisztelgés a magyar líra előtt Büki Attilával

Költészet napi rendezvényre várták az alsó osztályos tanulókat ma délelőtt a Parkvárosi Közösségi Házba. Az érdi Szociális Gondozó Központ rendezvényén a – többek között – költőként is ismert Büki Attilával találkozhattak a fiatalok.

Hasonló tartalmaink:

A program nyitányaként a rendezvény vendégének, az Érden élő és alkotó költő, Büki Attilának a verseiből adtak elő néhányat a diákok a Szociális Gondozó Központ által idén immár negyedik alkalommal megtartott magyar költészet napi rendezvényen.

Kiss Sándor, szociális munkás, a rendezvény szervezője elmondta, a magyar líra előtti tisztelgésen túl a céljuk az is, hogy ilyen módon is megszólítsák a lakosságot.

Büki Attila az ünnep ihletőjének, József Attilának a versével köszöntötte a diákokat, egyúttal hozzátette, reméli, hogy a gyerekek akár most, akár később, de felfedezik és megszeretik a magyar költészetet. Ennek kapcsán a szervező úgy fogalmazott, ha a helyi irodalmi élet utóbbi időben tapasztalható pezsgését nézzük, akkor az érdi fiataloknak nem lesz gondjuk ezzel.

A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt.

Címkék