Viharkárok a környéken

A hetven 70 km/órás sebességet is elérték a széllökések Pest megyében tegnap. Több mint tucatszor kellett a hivatásos, önkormányzati, illetve önkéntes tűzoltóknak beavatkozniuk a hétvégén. A szél az Érd Aréna tetejét is megbontotta. 

Hasonló tartalmaink:

Ágak szakadtak le – veszélyeztetve a gyalogosokat, autósokat -, több méteres fák fordultak ki gyökerestől a földből, dőltek épületek tetőzeteire.

Érden is faágak szakadtak le, de több fát is kicsavart a szél. A Radnai utcában, a Petőfi utcában és a Narancsfa utcában a tűzoltóknak ki kellett vágnia a fákat, mert azok lakóházat és kerítést veszélyeztettek.

Százhalombattán is hasonló eseményekhez kellett vonulniuk a tűzoltóegységeknek. Több méteres fenyőfa dőlt elektromos vezetékre a kora délutáni órákban az Est utcában. A FER létesítményi tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták össze. A Vasút utcában tíz méteres fa dőlt vezetékre, amelyet közösen távolítottak el a FER, az önkéntes és az érdi tűzoltók – tájékoztatott Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Címkék