Az emberek dönthetnek Kiss László díszpolgári címéről

Csütörtökön tart képviselő-testületi ülést a százhalombattai önkormányzat, ahol döntenek arról, hogy visszavonják-e Kiss László díszpolgári címét, valamint, hogy átnevezzék-e a róla elnevezett uszodát. Az ÉrdMost úgy értesült, hogy a képviselő-testület többsége nem kíván egyértelmű döntést hozni, hanem közvélemény-kutatást tartanának. 

Hasonló tartalmaink:

Szabó Attila önkormányzati képviselő az ÉrdMostnak elmondta, hogy a Pénzügyi Bizottság javaslatáról fog dönteni a százhalombattai testület, akik azt a javaslatot teszik, hogy mielőtt visszavonják a botrányba keveredett Kiss László díszpolgári címét és átnevezik az uszodát, előtte kérdezzék meg a helyieket, hogy nekik mi a véleményük. Szabó Attila szerint nincs szükség a közvélemény-kutatásra, neki ugyanaz az álláspontja, mint három héttel ezelőtt.

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányi pozícióján túl korábban százhalombattai alpolgármesteri címéről is lemondott Kiss László, akiről április elején derült ki, hogy még az 1960-as évek elején több társával közösen csoportos nemi erőszakot követett el.

Vezér Mihály százhalombattai polgármester  az ügy kapcsán megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, a sportember számíthat rá, hogy a közeljövőben díszpolgári címétől is megfosztják, valamint a róla elnevezett helyi uszodának a nevét is megváltoztatják.

(fotó: 24.hu)

Címkék