Japán téli vadvilága

Kércz Tibor természetfotós Honsu és Hokkaido szigetén vadon élő állatokról készített fotóiból tartott vetítettképes előadást a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Hasonló tartalmaink:

A fotós 2016. februárjában vett részt négy társával Japánban egy workshopon, és az ott készített fotóit mutatta be az érdeklődőknek  fotóklipek formájában és válaszolt az apró részleteket is érintő szakmai kérdésekre.

A fotográfia vagy fényképészet a fény által közvetített képi információk rögzítése technikai eszközök segítségével. Célja lehet gyakorlati vagy művészi.Kezdetben a fotó nem akart többnek látszani, mint precíz leképező eszköz. A XIX-XX. század fordulóján kezdték művészeti felhasználását egyre szélesebb körben művészetként elismerni, ezért csak a 20. század elején vált a hatodik művészeti ággá.

Kércz Tibor elmondása szerint pár évvel ezelőtt még nem volt benne a legfőbb 20 úti célja között Japán, de a kiállításokon látott, Japánban készült fotók miatt elkezdte érdekelni a tőlünk oly távol eső szigetország élővilága. Négy fotós kollégájával elindultak, hogy lencsevégre kapják többek között az igencsak fotogén óriás halászsast és rétisast, a mandzsu darvakat, az énekes hattyúkat és a japán makákót.

fiatal énekes hattyúk-2

Fiatal énekes hattyúk.

Még több képért klikk ide!

Kércz Tibor fotográfus 2013 óta foglalkozik természetfotózással. Az azóta eltelt rövid idő alatt több rangos természetfotós díjat vehetett már át alkotásaiért és számos kiállításon mutathatta be az növényekről, állatokról és tájakról készített fotóit. További fejlődéséhez fontosnak tartja a visszajelzéseket, az objektív szakmai véleményeket, ezért is méretteti meg fényképeit pályázatokon. Jelenleg a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesület és a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület tagja.

Kiemelt képen: Hómajom a természetes jacuzziban

Címkék