Sikeres volt Érden a TeSzedd

Érd idén is csatlakozott a “Te Szedd!” elnevezésű országos szemétszedési programhoz. Az idén immár hatodik alkalommal meghirdetett akcióban a város 14 pontján szedtek szemetet az önkéntesek.

Hasonló tartalmaink:

Az országosan meghiredett “Te Szedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű háromnapos akcióban a helyi iskolák diákjai, civil szervezetek illetve magánszemélyek az önkormányzat közreműködésével szedték a szemetet a város 14 pontján. Bada Zoltán, az akció egyik érdi szervezője elmondta: bízik benne, hogy ezekkel az akciókkal hatékonyan csökkenteni lehet a szeméthalmok mennyiségét környezetünkben. Szombaton a Tárnoki úti kiserdőben 120 önkéntes gyűjtötte a hulladékot, ahova T. Mészáros András polgármester is kilátogatott.

A kiserdőnél az alábbi szervezetek segédkeztek:

Öthét Egyesület Pest Megyei tagozat.
Érdi Polgárőrség
Azúr Kutyaiskola
Vöröskereszt Érd területi szervezete
Ördöglovas Se
Érdi Fidelitas
Civil Állatmentők
 Érdi Városrendészet

DSC_0408A szemétszedési akcióban a Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén is részt vett. Az önkéntesek Ófaluban szedték a hulladékot.

A TeSzedd! akció célja idén is a környezettudatosság, a környezettudatos életmódra való nevelés, valamint az önkéntesség minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Nagy létszámban vettek részt az akcióban a város minden pontján, sokan családostul érkeztek szemetet szedni.

Az önkéntesek által összegyűjtött hulladékot az ÉTH munkatársai szállították el a kijelölt területekről még hétvégén.

Címkék