A Vox Juventutis nyerte a kórusfesztivált
A Vox Juventutis nyerte a kórusfesztivált

Tizenegy kórusban, közel 700 gyermek lépett színpadra a XXII. Regionális és VII. Országos Kórusfesztiválon a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Hasonló tartalmaink:

A kórusfesztivál célja, hogy lehetőséget teremtsen az amatőr és az emelt szintű oktatásban részesülő tanulók egész éves tevékenységének bemutatására. A kicsi, regionális rendezvénynek indult fesztivál az évek során nőtte ki magát országos szintű eseménnyé. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy a fellépők ne csak a versenyen vegyenek részt, hanem megismerjék városunkat is – hangsúlyozta Maitz Ferenc, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója.

A fesztiválon a résztvevők négy kategóriában mérték össze tudásukat: kicsinyek kórusa, nagy kórus, leánykar és vegyeskar. A rendezvény állandó zsűritagja Takács László karnagy, ez alkalommal is nagy érdeklődéssel érkezett az eseményre. Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy több szempont szerint értékelik a kórusokat, a legfontosabb azonban az élményszerű előadás.

Az idei évben is nagy lelkesedéssel készült a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola kórusa, akik tavaly megnyerték a fesztivál vándorserlegét. Varga Anita, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola karnagya kiemelte: fontos, hogy a nemzetközi versenyeken kívül, belföldi fesztiválokon is megméresse magát a kórus.

Idén a Vörösmarty Mihály Gimnázium Vox Juventutis Vegyeskara nyerte el a fesztivál vándorserlegét.

Címkék