Az eddigi legjobb szezon!

A hetedik helyet szerezte meg a Delta RSE Érd mini röplabda csapata a budapesti Folyondár utcai sportcsarnokban rendezett Országos Mini Bajnokság tizennégy csapatos döntőjében. A mostani a Delta RSE Érd szezonjának utolsó hete, ám már így is ez lett az eddigi legsikeresebb évad a klub történetében.

Hasonló tartalmaink:

Hónapok óta járta a mini csapat a különböző kvalifikációs versenyeket, ahol szinte rendre a dobogón, vagy annak környékén végzett, a sorozat után pedig bejutott az eredetileg tizenkettőre, majd tizennégyre bővített döntőbe!

„Kicsit vegyes érzelmeim vannak a torna után, mert két héttel ezelőtt az Országos Mini Kupát megnyertük.” – kezdte Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője. „Ilyen közeli két időpontban két csúcsformát hozni felnőtteknél is szinte lehetetlen, nem hogy gyerekeknél.” – indokolt.

Ehhez képest parádésan kezdte a minik döntőjét az érdi együttes, hiszen a Gödi SE-vel és a Gödöllői RC-vel kerültek egy csoportba, s pihenőidő nélkül játszottak le zsinórban két találkozót, úgy, hogy mindkettőt meg is nyerték, előbbit 2:1-re, utóbbit 3:0-ra. A csoportgyőzelemnek viszont volt egy nagy hátulütője, a keresztbejátszásoknál nem szerepeltek az érdiek, így volt öt óra szünetük. „A hosszú szünet kizökkentette a lányokat, miközben az ellenfelek meccsben maradtak.” – fogalmazott a vezetőedző. A Kecskeméttel kerültek össze a deltások a négy közé jutásért, ahol 2:0-ra kaptak ki. A sors furcsa fintoraként az 5-8. helyért ismét a Gödöllővel kerültek össze az érdiek, ahol az ellenfél két szoros játszmában vett revánsot a 2:0-s győzelmével.

A hetedik helyért az MTK-t viszont 2:0-ra legyőzték a Delta minisei, így a középmezőnyben végeztek. „Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a lányokra, mert kemény menetelésen, munkán vannak túl, nagyon szép eredményt értek el, nem csak a döntőben, hanem a kvalifikációs tornákon is.” – folytatta Dömötör-Mátrai Beáta, aki hozzátette: A lányok rendkívül sokat fejlődtek az év elejéhez képest, így egy jó kezdés várható a következő szezonban.

Ha még elsőre nem is tűnik kiemelkedőnek a hetedik hely, azt hozzá kell tenni, hogy az ország összes csapata részt vett ezen a tornán, mely közül tizennégyen jutottak be. Tehát a Delta RSE Érd mini csapata – a döntő alapján – hazánk hetedik legjobb együttese, a kupagyőzelemmel viszont talán ez is jobban felértékelődik.

Alighanem az eddigi legsikeresebb szezon a Deltánál a mostani, mert a minik sikerei mellett a többi korosztály is sorra érte el a kiemelkedő eredményeket, így például az U18-as, ifi csapat, amely a héten még három meccset játszik a Régiós bajnokságban, ám már ettől függetlenül megnyerte a bajnokságot!

Címkék