Jutalomjáték lesz az érdi meccs

A magyar női kézilabda-válogatott 32–23-ra nyert Szlovákia nemzeti csapata ellen idegenben, Nagymihályon a decemberi, svédországi Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó előtti, ötödik fordulójában, ezzel biztosan kijutott a kontinensviadalra.

Hasonló tartalmaink:

Mint ismert, a keretbe az ÉRD női kézilabda csapata három játékost adott. Janurik Kinga az első félidőt – a hétmétereseket leszámítva – végigjátszotta, s ez alatt számításaink szerint hat védése volt, míg Kisfaludy Anett mind védekezésben mind támadásban jelen volt, s majdhogynem végigjátszotta a mérkőzést. Az érdi beálló kétszer is betalált. Klivinyi Kinga a 40. perc környékén lépett először pályára, nem is sikertelenül, hiszen rögtön kétszer is bevette a szlovák kaput, majd a hajrában még egyszer betalált.

A magyar csapat jól kezdett, 4–0-ra is elhúzott, majd a hazaiak a 23. percre 10–9-re fordítottak, ám az első félidő remek hajrája után 15–12-es előnnyel vonultak szünetre.

A második játékrész parádésan indult, Kiss Éva tíz perc alatt egy gólt kapott, azt is hétméteresből, így 21–13-ra elléptek a magyarok. Már a hajrá előtt eldőlt a találkozó, így a magyar csapat kijutott a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra.

A záró fordulóban Magyarország június 5-én Finnországot fogadja az ÉRD Arénában. Ez lesz az ideiglenesen megbízott szövetségi kapitányi páros, Ambros Martín és Elek Gábor utolsó mérkőzése, hiszen a selejtezők után a dán Kim Rasmussen veszi át a gárda irányítását.

 

SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 23–32 (12–15)

Nagymihály, 1600 néző. Vezette: Nastase, Stancu (románok)

Gólszerzők, Szlovákia: Skolková 6, Habanková 5, Rechtorisová 4, Súkenniková, Olsovská 2-2, Rajnohová, Michnová, Hornáková 1, Minárciková 1-1.

Szövetségi kapitány: Dusan Poloz

Gólszerzők, Magyarország: Triscsuk 6, Zácsik, Erdősi 4-4, Szucsánszki, Klivinyi, Schatzl 3-3, Orbán Adrienn, Kisfaludy 2-2, Kovács Anna, Kovacsics, Lukács V., Hornyák D., Mészáros R. 1-1.

Szövetségi kapitány: Elek Gábor és Ambros Martín

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/3, ill. 7/5

 

A magyarok mellett a szerb válogatott is kijutott az Eb-re, ráadásul csoportelsőként, melynek csapatkapitánya az érdi Katarina Krpezs-Slezák, aki hét góljával csapata legeredményesebb játékosaként vezette 31–26-os idegenbeli sikerre övéit Ukrajna ellen.

Ukrajna – Szerbia 26–31 (12–15)

Kijev, 980 néző. Vezette: Mandak, Rudinsky (szlovákok)

Legjobb dobók: Glibko 9, Laiuk, Levcsenko, Perederij 4-4, ill. Krpezs-Slezák 7, Liscsevics 5, Radoszlavljevics, Sztoijlkovics 4-4.

Címkék