Új buszjáratok indulhatnak Érden

Megtartotta nyári szünet előtti utolsó ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgárok Háza Dísztermében. A képviselők 31 napirendi pontot tárgyaltak az ülésen, amelyek közül a legfontosabb az óvodák és bölcsődék valamint a közösségi közlekedés fejlesztése volt.

Hasonló tartalmaink:

A napirendi pontok tárgyalásánál egy költségvetést érintő módosítás keretében tárgyalták, mert a közétkeztetés terén volt szükség a változtatásra.

A közösségi közlekedés fejlesztését is tervezi a város, az erre vonatkozó pályázat benyújtását hagyta most jóvá a testület. Ennek keretében 15 új busz érkezne a városba, amelyek az eddig kiszolgálatlan területeken üzemelnének.

Óvodai és bölcsődei fejlesztésekről is szó volt az ülésen. Az önkormányzat 800 millió forint, úgynevezett VEKOP forrás bevonásával építi meg a Fácán-közi óvodát és az új felső-parkvárosi óvodát. Bács István alpolgármester hozzátette, hogy lehetőség nyílik még a Tárnoki úti óvoda teljes átépítésére, valamint a Béke téri óvoda és bölcsőde felújítására is.

A közgyűlés végén T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta, hogy kedden eldőlt, lesz népszavazás a kényszerbetelepítés ellen, ugyanis az Alkotmánybíróság nem adott helyt a népszavazás ellen benyújtott indítványoknak. Ezen kívül pedig a Labdarúgó Európa Bajnoksághoz kapcsolódó érdi közösségi programra is felhívta a figyelmet.

Címkék